Gasit inconstient in perimetrul Exploatarii Miniere Vulcan, un barbat de 35 de ani a ajuns, marti dupa-amiaza, cu rani grave la spitalul din Vulcan, dar medicii de aici au decis sa-l transfere la Petrosani.

Barbatul nu este angajat al unitatii miniere si, cel mai probabil, se afla la furat in incinta unitatii extractive. Victima a fost descoperita in zona putului 10 al EM Vulcan si nu avea nici un document asupra sa. „A fost adus de SMURD, e vorba de un barbat de 35 de ani, fara acte la el. Era in zona putului 10 si i-a cazut un bolovan in cap iar apoi a cazut de la inaltime. Este in coma de gradul II, cu multiple fracturi. Dupa cate am inteles n-ar fi salariat al minei si nu ar fi vorba de accident de munca”, a declarat directorul Spitalului Municipal Vulcan, dr. Mariana Mateescu. Pentru ca starea de sanatate este extrem de grava, barbatul a fost transferat imediat la Spitalul de Urgenta Petrosani, iar cazul este cercetat de politistii din localitate. Potrivit comandantului Politiei Municipiului Vulcan, Mihu Toma, victima, impreuna cu inca o

persoana demolau un put dezafectat din incinta minei, cand s-a intamplat accidentul. „Cercetarile au fost preluate de noi si am stabilit deocamdata ca in incinta minei erau doi barbati. Ambii au incercat sa sustraga fier vechi si unul dintre ei a fost lovit in cap de o bucata de beton desprinsa din tavan in momentul in care a incercat sa scoata fier din structura unui put dezafectat. Cercetarile sunt in curs de desfasurare si vom stabili cu exactitate cum au ajuns cei doi in acel loc si cum au decurs evenimentele”, a declarat Toma Mihu.

La inceputul lunii octombrie a anului trecut, un alt barbat a murit in incinta EM Vulcan, dupa ce a incercat sa sustraga piese de la Statia de transformatoare. Nu a mai apucat, pentru ca s-a format un arc electric, iar barbatul a murit electrocutat.

Carmen Cosman