Tânărul din Aninoasa care, înainte de Crăciun a ucis un copil și a rănit alți 5 pe o trecere de pietoni din Petroșani, va mai sta o lună în arest. Judecătorii au decis, săptămâna trecută, să prelungească arestul acestuia. Între timp, copiii răniți își vindecă rănile.

Tribunalul Hunedoara a judecat cererea procurorilor de prelugire a mandatului de arestare în cazul tânărului din Aninoasa, care a ucis un copil de 11 ani și a rănit alți cinci. Fără permis și băut, tânărul s-a urcat la volan și a lovit cu mașina, pe o trecere de pietoni din Petroșani, un grup de 6 copii. Unul dintre ei, Cosmin, de 11 ani, nu a supraviețuit.
Potrivit judecătorilor, instanța „prelungește măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Nițariu Claudiu-Marian, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 20.02.2023 până la data de 21.03.2023, inclusiv”.
Accidentul a provocat reacții dure în rândul locuitorilor din Valea Jiului, dar nu numai și oamenii au cerut siguranță pe șosele.
După ce a fost audiat de oamenii legii și arestat tânărul de 19 ani a primit și rezultatele analizelor, care au arătat că avea o alcoolemie de 1,57 la mie.
Diana Mitrache