Salvamontiștii atrag atenția că au scăzut simțitor
temperaturile la munte și le cer celor care pleacă în drumeții să se echipeze corespunzător. Celor care sunt deja acolo încă de când temperaturile erau crescute, le cer să nu mai plece neechiați și le sugereazaă
tuturor să aibă bocanci și îmbrăcăminte impermeabilă. Șlapii și, de acum, nici măcar adidașii nu mai sunt soluția pentru drumeție.

În Bucegi a nins la finele săptămânii și, chiar dacă nu s-a așternut un strat de zăpadă, vremea la munte este de toamnă. La noi, în județul Hunedoara, temperaturile abia trec de 0 C, așa că ploaia le va strica tuturor drumețiile, dacă nu sunt echipați.
„A venit un val de vreme rece și ploioasă, la munte e și mai rece, iar temperaturile sunt scăzute. La peste 2000 m, până la 4-5 C sunt, ceea ce înseamnă foarte puțin în această perioadă. Sunt și câțiva turiști în munte, care, din fericire, au renunțat la corturi și s-au retras în zona cabanelor, a refugiilor. Sperăm să nu fie incidente, iar, pentru că urmează o perioadă neprielnică pentru mersul la munte, că plouă, le recomandăm
echipamente foarte bune”,
a spus Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara.
Nu mai este vreme celor care urcă la munte în șlapi și nici măcar în adidași. Salvamontiștii le recomandă tururo încălțăminte impermeabilă și îmbrăcăminte la fel. „Mă refer la un bocanc bun, rezistent, comod, haine și călduroase și rezistente la ploaie. Bine, și pelenira de ploaie e bună, dar și haina trebuie impermeabilă, pantalonii la fel, că hipotemia își poate face apariția, dacă nu ai haine potrivite”, a mai spus Ovidiu Bodean, șeful Salvamont Hunedoara.
Pe toată durata
week-end-ului, meteorologii
au anunțat ploi abundente în zona montană a județului
nostru, iar în zona
submontană din sudul județului, la limita cu Gorj a fost anunțat cod roșu de ploi.
Diana Mitrache