U niversitatea din Petroșani încheie anul. A început ultima sesiune, iar Rectorul spune că se așteaptă să ajungă la examene cât mai mulți dintre studenți, ca să fie integraliști. Festivitatea de absolvire va avea loc la începutul lunii iulie.
Imediat după mini-vacanața pe care au avut-o, studenții de la Petroșani au început sesiunea. Profesorii spun că este ultima din acest an universitar și speră să rămână cât mai puțini restanțieri.
„Noi credem că va fi rodnic finalul. De azi (n.r. marți,
6 iunie) începem sesiunea. În luna mai am văzut un număr mare de studenți pe holuri și în amfiteatre, ori la seminarii, iar asta înseamnă că s epregătesc și au venit să își finalizeze activitatea. Au susținut colocviile și au lămurit problemele. Sperăm să promoveze”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Anul universitar, însă, se va încheia luna viitoare, când îmbrăcați în robe și cu tocă, studenții de la Petroșani vor participa la festivitățile de final. „Organizațiile studenți, împreună cu cadrele didactice universitare, au decis ca în zilele de 3, 4 și 5 iulie să organizăm aceste festivități de absolvire. Totul e pregătit. Au comandat robe, au vorbit cu părinții să vină să îi vadă. Și, dacă timpul ne va permite, vom face afară festivitratea, dar dacă nu Aula este disponibilă, în caz că plouă”, a mai adăugat rectorul Sorin Radu.
Sunt 3 facultăți la Universitatea din Petroșani și fiecare an terminal este încă o generație de ingineri, economiști, specialiști în științe socio-umane, sau de mediu.
Diana Mitrache