Individul nu s-a putut abține de la amenințări nici la judecată, unde fosta lui iubită l-a reclamat pentru a cere protecție. Judecătorul i-a interzis bărbatului agresiv să se mai apropie de fosta iubită la o distanță mai mică de 200 de metri.
Cei doi concubini din Orăștie au trăit împreună circa trei ani de zile, timp în care iubitul femeii a devenit foarte agresiv și a amenințat-o cu moartea. Din cauza crizelor de gelozie, acesta i-ar fi distrus obiectele din casă și a urmărit-o în permanență, femeia neputând nici măcar să meargă să-și procure cele necesare traiului. Aceasta le-a mai spus magistraților că în urma unei dispute avute cu fostul ei partener, acesta a luat un cuțit și l-a băgat în masă pentru a o speria. Nici măcar în sala de judecată nu s-a putut abține și a amenințat-o pe femeie de față cu avocatul ei. Bărbatul și-a motivat ieșirile violente prin faptul că a investit în locuința comună și nu mai poate locui acolo.
”În concret, instituirea ordinului de protecție este justificată de evenimentul ce a avut loc anul trecut, probatoriul administrat în cauză, respectiv depozițiile martorilor, relevând actele de violență verbală și psihologică, de natură a pune în pericol integritatea fizică și psihică a reclamantei, fiind dovedită astfel și starea de pericol iminentă. (…) Sub acest aspect, din economia dispozițiilor art. 38 din Legea nr. 217/2003, republicată, rezultă că pentru a se dispune emiterea unui ordin de protecție este necesar să se dovedească existența unor acte de violență, a unei stări de pericol pentru viața, integritatea fizică sau psihică ori libertatea unei persoane, stare de pericol care să fie creată printr-un act de violență din partea unui membru al familiei”, se arată în decizia judecătorului. Magistratul a decis ca agresorul să nu se apropie la mai puțin de 200 metri de victimă și locuința ei până în vara acestui an, iar încălcarea ordinului de protecție l-ar putea duce după gratii.