S-a schimbat… modificarea. Sau doar parţial. Guvernul României, prin celebrul Ordin 601/2020 al MTS a dat bătaie de cap echipelor mici, prin impunerea testării sportivilor.
”Lucru imposibil pentru noi – spune preşedintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean – sunt nişte creşteri enorme. Nu ştim ce înseamnă 15 iunie sau 1 iulie… Deci, în situaţia asta nu ştim când începem şi ne îndreptăm spre ideea de cât mai puţine etape, practic, se va renunţa la play-off şi play-out. Vom rămâne mai mult ca sigur cu ultimele trei etape de campionat regular, vor introduce în calendar şi meciurile din Cupa României, nemaiexistând play-off-ul. Să nu uităm nici de meciul restanţă din etapa a 19-a, Inter Petrila – Aurul Brad. E un meci decisiv pentru promovare, practic, fiind trei echipe în lupta titlu Jiul, Geoagiu şi Bradul. Din păcate, ceea ce trebuia să se clarifice, până la 1 iunie, acel ordin 601 privind competiţiile outdoor, avansează alte două date, 15 iunie şi 1 iulie. Asta presupune că vor trebui stabilite nişte rigori clare cu partea administrativă a desfăşurării meciurilor şi antrenamentelor. Lucru imposibil de realizat este efectuarea testării sportivilor, arbitrilor, observatorilor. Un test costă 300 de lei, trebuie făcut cu 2-3 zile înainte de reluarea campionatului şi repetat la 14 zile. Păi cine are atâţia bani!? Aşteptăm o revenire asupra deciziei, mâine (vineri 5 iunie) va fi din nou o  disecţie pe această temă. Practic, orice chestiune sportivă este la mâna Guvernului. Dacă se vor da nişte verdicte pentru 1 iulie sau 15 iulie, atunci nu ştiu ce să mai zic, referitor la reluarea campionatului… La liga I măcar au detaliat o serie de lucruri, bine stabilite, bune sau rele, cum or fi. Dar sunt clare, măcar! În orice caz nu începem mai repede de 1 iulie”, a mai spus Cristian Petrean.
Cine va fi campioana ligii a IV-a Hunedoara?
Înainte cu trei etape de a încheia sezonul (când o fi…), trei echipe sunt în lupta pentru titlu, care au jocuri decisive şi interesante. Astfel, Jiul va mai juca la Retezatul Haţeg, apoi acasă la Gloria Geoagiu şi la Şoimul Băiţa. Gloria Geoagiu va juca acasă cu Şoimul Băiţa, apoi la Petroşani şi cu Inter Petrila acasă. În fine, Aurul Brad poate acumula teoretic 12 puncte având şi restanţa la Inter Petrila, apoi acasă cu CSM Vulcan la Cetate Deva şi acasă cu Victoria Călan.
Clasament la zi
1. Jiul Petroşani           17        14        0          3          71-12   42
2. Gloria Geoagiu        17        12        4          1          63-22   40
3. Aurul Brad              16        11        2          3          51-20   35
De urmărit acest final de campionat care va începe după 1 iulie şi care, mai mult ca sigur, nu va mai avea play-off şi play-out. Detalii săptămâna viitoare.