Cei care folosesc ca mijloc de transport trenul trebuie să ştie că, prin staţia CFR de la Petroşani vin, de luni, săptămâna viitoare, alte 5 perechi de trenuri, toate introduse, în decurs de câteva zile, începând cu data de 1 iunie.
Şeful staţiei ne-a vorbit despre posibilitatea de a ajunge în câteva puncte importante ale ţării, garniturile fiind introduse din 1, respectiv 9 iunie. „Vor fi reintroduse mai multe perechi de trenuri Inter Regio, pe distanţa Bucureşti – Arad, 1821, cu perechea sa 1922, în fiecare zi a săptămânii, inclusiv sâmbăta şi duminica. De asemenea, va fi intrus trenul 1835 Bucureşti – Cluj, 1736 – Cluj Bucureşti. Apoi trenul  1824 – cu perechea sa 1823, pe ruta Bucureşti Simeria, acel tren, care a fost introdus nou anul trecut, cu sosirea în Petroşani la ora 16,01. Iar din data de  9 iunie vor fi introduse două trenuri pe distanţa Petroşani – Simeria, respectiv 2704, respectiv perechea sa 2709.   Primele trenuri regio sunt introduse începând cu data de 1 iunie, cele două trenuri Regio, începând cu data de 9 iunie şi ar mai trebui să amintim trenul de la Caracal pentru Petroşani 1729, care va fi introdus începând cu data de 5 iunie, respectiv 1728, care pleacă de la Petroşani la ora 12.35”, a spus Ioan Aonofriesei, şeful Staţiei CFR Călători din Petroşani.
Călătoria cu trenul, chiar dacă a avut mult de suferit pe perioada epidemiei, când pe teritoriul României a fost introdusă starea de urgenţă, se desfăşoară acum după toate normele necesare. Responsabilii din staţia CFR Petroşani ne spun ce măsuri au luat. „A fost o perioadă destul de plină de restricţii, ca la orice unitate unde se lucrează cu publicul călător, în sensul că trebuia fiecare călător să fie protejat la urcarea în tren. Trenurile au fost curăţate, dezinfectate cu alcool, atât barele de urcare, cât şi mânerele de la compartimente”, a conchis Ioan Aonofriesei.
După  mijlocul lunii iunie, însă, responsabilii de la CFR spun că este posibil chiar să reintroducă trenuri de călători spre litoralul românesc, însă, decizia va fi luată abia peste două săptămâni.
Diana Mitrache