Experţii au prelungit termenul pentru ancheta de la Uricani

Experţii în construcţii au venit la mina Uricani pentru a face expertiza prăbuşirii turnului cu skip spun că au amânat termenul de finalizare al cercetării.
Zilele trecute, aceştia s-au întors în Valea Jiului şi au cerut lămuriri şi documente, suplimentar, aşa că  termenul va fi amânat.
Potrivit celor de la ITM, ancheta este oprită şi se pare că la faţa locului procurorii au interzis orice lucrare de demolare, Totul, după ce doi tineri şi-au pierdut viaţa acolo.
„Termenul de finalizare a expertizei a fost amânat. Nu ştim deocamdată cât va dura acest lucru, însă,  specialiştii de la  Facultate de Construcţii din Cluj au mai fost încă o dată la faţa locului, pentru a cere documente şi lămuriri suplimentare”, a spus Florin Adrian Bozdog, purtător de cuvânt al ITM Hunedoara.
La mijlocul lunii aprilie, imagini incredibile cu puţul înalt de peste 60 de metri, scobit undeva la bază, chiar înainte de prăbuşire, au devenit virale în spaţiul public, iar inspectorii de muncă vor să afle de  specialiştii în construcţii cine i-a pus pe cei doi bărbaţi să facă asta.
Doi bărbaţi, de 31 şi 41 de ani, din Lupeni şi Petrila au murit striviţi de turnul de beton şi fier, îngropaţi de vii, iar două zile s-au chinuit pompierii să sape între dărâmături ca să îi scoată. Inspectorii ITM au adunat până acum documentele de firma Castrum şi au solicitat Universităţii Tehnice din Cluj, mai exact specialiştilor de la Facultatea de Construcţii, o expertiză a căderii puţului cu skip.
Diana Mitrache

Advertisements