Studenţii Universităţii din Petroşani se pregătesc pentru noi stagii de practică în ţările europene.
Au demarat înscrierile pentru mobilităţile din cadrul programului ERASMUS+. Până în data de 19 iunie pot fi depuse solicitările, iar acestea se depun online.
”Derularea mobilităţilor se va face începând cu luna septembrie 2020, în funcţie de ridicarea restricţiilor de călătorie în spaţiul UE”, notează cei de la Universitatea din Petroşani.

Studenţii care vor să aplice la aceste stagii de practică trebuie să depună o serie de  documente la dosar. Erasmus + este programul Uniunii Europene care are scopul de moderniza şi internaţionaliza  educaţia, formarea profesională şi lucrul de tineret.
Pentru oameni el oferă posibilitatea de a îşi dezvolta competeneţele pe toate cele trei componente (cunoştinţe, abilităţi, atitudini) precum şi de a face schimb de experienţe cu persoane cu interese similare din alte ţări. Pentru organizaţii acesta oferă un suport financiar cu scopul de a-şi dezvolta capacitatea managerială de a răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor pe care îi deservesc şi comunităţilor pe care le sprijină prin proiecte internaţionale.
Cosmin BACIU