Pentru a crea permanenţa în staţiile de tratare a apei, conducerea operatorului de apă din Valea Jiului a achiziţionat nu mai puţin de 5 containere total utilate, în care, în cazul exploziei  vreunei epidemii să poată fi carantinaţi angajaţii permanent.
S-a pus astfel problema, pentru că, iniţial, la primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de la Petroşani, mai mulţi angajaţi au fost nevoiţi să se autoizoleze, ori asta nu poate crea probleme în staţiile în care se face tratarea apei potabile ce ajunge la populaţiei.   „Noi trebuie să funcţionăm şi să asigurăm alimentarea cu apă a populaţiei. În acest sens, încă de la început am făcut 3 scenarii, în care ar urma să fim 10% din noi indisponibili, ori 30%, sau 50%. Dar noi trebuie să furnizăm apă  indiferent de asta”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Containerele au costat 120.000 de lei  şi fiecare are câte două încăperi, în interior urmând să poată locui, indiferent de anotimp, câte două echipe, permanent.
„La un număr de 15 persoane, plus inginerul care coordonează funcţionarea staţiei, putem avea 4 echipe. Orice se poate întâmpla, dar, şi dacă ajungem să fim disponibili 50%, noi putem asigura alimentarea cu apă a populaţiei şi funcţionarea staţiilor. Ele au venit complet echipate, cu paturi, dulapuri, sistem de încălzire, lenjerii de pat inclusiv. Pot fi puse rapid în funcţie de necesităţi, iar dacă vor fi izolate aici, cam două săptămâni, echipele, putem şi să asigură, prin sistem catering şi masa”, a mai spus Cristian Ionică. Fiecare staţie de tratare va avea un astfel de container dublu şi acestea vor fi disponibile dacă se va mai pune problema izbucnirii vreunei epidemii pe viitor. Până acum, cei de la Apa Serv spun că au traversat o perioadă de criză, dar fără probleme majore.
Diana Mitrache