Spitalul din Deva este prea mare pentru numărul de bolnavi infectaţi cu COVID -19, motiv pentru care acum, autorităţile judeţene caută o soluţie mai bună. Asta, pentru că sunt bolnavi care au nevoie să fie trataţi acolo şi nu se poate.
Mai mult, conducerea de la acest spital are la dispoziţie doar o săptămână, apoi vor fi luate noi decizii. Pentru a asigura un management de calitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a emis Dispoziţia nr. 127/2020 prin care, conform competenţei, a numit-o pe doamna Liliana Vaidner în funcţia de manager interimar. Aceasta, însă, va avea conducerea pentru această săptămână, alături de directorul medical desemnat „Preşedintele CJH a dat dispoziţii şi, conform legilor în vigoare, până la terminarea stării de urgenţă, a numit un manager interimar şi un director medical la Spitalul judeţean din Deva. În perioada 7- 14 mai, era obligaţia Ministerului Sănătăţii de la numi o echipă interimară, lucru care s-a făcut joia trecută, când managementul militar a predat ştafeta şi, deci, după terminarea stării de urgenţă va intra în vigoare dispoziţia preşedintelui CJH şi doamna Vaider şi doamna doctor Avram vor prelua conducerea SJDeva, dacă starea de urgenţă nu va continua”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Spitalul judeţean are 700 de paturi, 1400 de angajaţi şi funcţionează pentru 95 de pacienţi COVID. Aşa că bolnavii de aici ar putea fi transferaţi la un sanatoriu, unde să fie făcută inclusiv o secţie ATI.
„Am avut o discuţie cu mai mulţi medici şi au spus că, într-o săptămână, am putea amenaja o secţie ATI în unul din cele două sanatorii şi luăm în calcul, după data de 15 mai, eliberarea spitalului judeţean de spital COVID şi să facem la unul din aceste sanatorii, spital COVID”, a mai declarat Avram. Potrivit datelor centralizate la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara şi la Ministerul Sănătăţii, sub conducerea militară, situaţia de la spitalul din Deva a fost stabilizată, iar managementul echipei de medici militari şi-a dovedit eficienţa, atât din punct de vedere al actului medical şi administrativ cât şi referitoare la coordonarea resurselor umane.
La finele săptămânii trecute, numărul de persoane vindecate în judeţul Hunedoara este de 220. Sunt şi 780 de persoane ieşite din carantină, dar şi 279 de persoane aflate încă în carantină. Nu mai puţin de 374 de oameni sunt în izolare, iar numărul de persoane confirmate cu COVID -19 a ajuns la 558. Din păcate, avem şi 59 de persoane decedate.
Diana Mitrache