Un nou post regional de televiziune îsi deschide, de astãzi, si în mod oficial, activitatea în judetul Hunedoara. Facem aceastã precizare de la bun început, pentru cã numele HD365 nu mai este chiar o noutate pentru cei care urmãresc activitatea mass-media din regiunea Vãii Jiului si a judetului Hunedoara. Desigur, pentru cei care mai cautã încã rãspunsul la întrebarea ”cine e în spatele acestui post de televiziune ?”, suntem datori cu câteva consideratii care sã aducã mai multã ”luminã”. Asadar, sã se facã luminã !
HD365 este un brand pe care fratii Cornel si Ilie Pintea l-au creat încã din anul 2013, atunci când au pus bazele cele mai mari platforme multimedia din judetul Hunedoara.
Acestia au adus în mediul online, productii video realizate la standarde profesionale si de calitate de cel mai înalt nivel. Cele mai multe s-au regãsit pe platforma online cu acelasi nume, iar de alte productii video au beneficiat direct o serie de companii, institutii publice sau posturi de televiziune. Într-un cuvânt, cum ar spune Cornel Pintea, managerul HD365 PRODUCTION SRL, ”am lucrat pentru altii”.
Cu mult curaj, girat însã de ambitia unei echipei de jurnalisti tineri, alãturi de care au fost cooptati jurnalisti din categoria ”veteranilor” acestei profesii, care au acceptat sã gireze la  rândul lor acest proiect, în anul 2019, echipa condusã de Cornel Pintea a hotãrât cã este momentul sã aducã în casele hunedorenilor informatiile care conteazã într-un format publicistic si tehnic de cea mai înaltã calitate. Pentru cã acest deziderat presupunea un efort investitional semnificativ, impus în primul rând de costurile pentru achizitionarea echipamentelor si tehnologiei de ultimã generatie în domeniul televiziunii, dar si de amenajarea unui studio de productie si emisie, proprietarul HD365 PRODUCTION SRL, Cornel Pintea a scris un proiect, cu care a aplicat la Programul guvernamental START-UP NATION. Proiectul a avut sansa de a fi declarat câstigãtor, astfel cã în conturile firmei au intrat 44.000 de euro. Pentru cã grantul nu acoperea integral cheltuielile necesare, diferenta pânã la costurile totale ale investitiei, în valoare de 96.000 de euro, a fost acoperitã din fondurile proprii ale tinerei familii de jurnalisti Cornel si Adina Pintea.

Banii au fost investiti cu chibzuintã si în decurs de aproape un an, HD365 s-a transformat în cel mai nou si cel mai modern post de televiziune din judetul Hunedoara. Certificarea a venit chiar din partea Consiliului National al Audiovizualului, care a emis la finalul anului 2019, licenta audiovizualã cu nr. TV-C 867 care atestã cã HD365 este un post de televiziune cu acoperire regionalã.
”Dispunem de un generos studio în care sunt realizate o bunã parte din emisiunile noastre si unde se deruleazã întreaga activitate tehnicã de productie. Am achizitionat si utilizãm exclusiv aparaturã video de ultimã generatie, la standarde de calitate 4K, iar telespectatorii nostri ne pot receptiona pe toate retelele de cablu din judetul Hunedoara, dar si pe site-ul nostru www.hd365.tv, unde transmitem programele noastre live 24/24, inclusiv arhiva video fiind usor de accesat”, explicã managerul noului post TV, Cornel Pintea.
Tot acesta mai spune cã, având în vedere faptul cã tehnologia avanseazã iar HD365 si-a propus sã tinã pasul cu acest avans tehnologic si cu preferintele tot mai sofisticate ale publicului, a fost creatã si o aplicatie care permite telespectatorilor sã urmãreascã emisia acestui post si de pe tabletã sau smartphone, fãrã a accesa site- ul dedicat. Aplicatia este disponibilã la adresa de net www.hd365.tv fiind usor de instalat.
Grila de programe a postului de televiziune HD365 a fost astfel conceputã încât sã poatã satisface fiecare tip de telespectator, oferind de la buletine de stiri la emisiuni culinare, de la divertisment la politicã, de la subiecte de interes din economie si administratie pânã la culturã si reportaj si incluzând necesarele emisiuni de tip talk-show.
Toate acestea sunt dublate de echipa de jurnalisti, în care oameni cu experientã doveditã în mass-media sunt completati de entuziasmul unor tineri pregãtiti sã calce pe drumul audiovizualului. Astfel, departamentul de stiri este condus de Diana Mitrache, reporter de televiziune cu peste 20 de ani de experientã în audiovizual. În realizarea stirilor, Diana Mitrache face echipã, pe partea tehnicã cu un alt jurnalist de exceptie al Vãii Jiului, Ilie Pintea, care-si asumã totodatã si realizarea unor emisiuni de reportaj.
În acelasi context, amintim aici cã echipa de stiri este completatã de Adina Pintea care duce o sarcinã importantã în activitatea televiziunii. Pe Adina o veti putea vedea zilnic, la buletinele de stiri de la ora 18 si 20 dar si în cele douã emisiuni sãptãmânale de interviu sub genericul ”Editie Specialã”.
Pentru cã HD365 îsi propune sã aducã în casele oamenilor si spectacolul si muzica de calitate, interpreta de muzicã popularã Iulia Rus si-a asumat rolul de a coordona douã emisiuni sãptãmânale care vor avea cã principalã temã de interes întâlnirea cu oamenii zonelor folclorice, cu traditiile, obiceiurile si muzica popularã de pe tot cuprinsul judetului Hunedoara.
Tot despre culturã va fi vorba si în emisiunea în care scriitorul Mihai Barbu vã va prezentã, în fiecare searã, pret de 10 minute, câte o carte numai bunã de citit. Asa cum, similar, searã de searã, va coborî din munte în studioul HD365 pentru o întâlnire de suflet, preotul Dimitrie Ivasco, staretul Schitului Straja, un vechi si pretios colaborator al Casei de productie HD365, pentru a rosti câte un ”Cuvânt de folos”.
Iubitorii genului de emisiuni talk-shaw, vor avea ocazia sã se reîntâlneascã cu cei mai importanti oameni din diverse domenii ale vietii publice în cadrul emisiunii ”Exclusiv” în care cel care va pune întrebãri este jurnalistul Tiberiu Vintan, a cãrui prezentã pe scena mass-media din judetul Hunedoara este cunoscutã deja de 30 de ani si apreciatã ca atare.
Echipa tehnicã a televiziunii HD365 este completatã de Alin Telegredean, care este un bun (si tocmai de aceea, scump!) tehnician, care asigurã zi de zi calitatea imaginii care ajunge în casele telespectatorilor. Ea este sustinutã ”la butoane”, la fel ca în viatã, de Oana Telegredean, un grafician experimentat, cu studii în domeniu, care va realizã pachetele grafice pentru acest post de televiziune. Toatã aceastã echipã e completatã de tânãrul manager Cornel Pintea, ale cãrui experiente în televiziune sunt însã deja adânc înrãdãcinate în timp. El si-a început cariera în televiziune la vârsta de 17 ani, în cadrul unui post regional de televiziune de la Cluj Napoca, dar a acumulat nu doar experientã, ci si pasiune si entuziasm pentru aceastã profesie, în primul rând de la fratele sãu, Ilie Pintea si, mai apoi, de la fiecare dintre cei pe care i-a cooptat acum în familia HD365. ”Am ajuns sã prind drag de aceastã profesie, în primul rând pentru cã l-am avut alãturi pe Ilie, cel care mi-a pus pentru prima datã camera de filmat în mânã si mi-a explicat mereu câte ceva, asta a fãcut sã-mi stârneascã mereu curiozitate si sã-mi doresc tot mai mult sã învãt. Similar, de fiecare dintre membrii echipei HD365 am învãtat câte ceva pe parcursul colaborãrii pe care am avut-o si mã bucur sã-i am pe fiecare colegi, parteneri si prieteni. Ei sunt de fapt în spatele acestui proiect, si le garantãm  tuturor cã în fatã, în fata telespectatorilor, vor veni doar aceia care meritã !”, spune Cornel Pintea, managerul HD365.
Mai mentionãm cã studioul celei mai moderne televiziuni regionale din judetul Hunedoara se aflã în Petrosani pe strada Independentei nr. 1A, chiar în intersectia strãzilor Independentei cu Oituz. De aici vor pleca cãtre telespectatori emisiunile HD365!
Marius MITRACHE