Ninsoarea a blocat Universitatea din Petrosani

Accesul spre clãdirile din campusul Universitãtii de la Petrosani a fost blocat, joi dimineatã, dupã ce mai multi copaci au cãzut, sub greutatea zãpezii.
Ore în sir, angajatii din administratia universitãtii au lucrat la degajarea cãii rutiere, dar si la restabilirea legãturii cu liniile electrice, care alimentau campusul. Spre dimineatã, pânã la începerea cursurilor, traficul a fost degajat si alimentarea cu energie electricã a fost restabilitã.
A nins de la miezul noptii, iar joi, in jurul orei 3.30, responsabilii universitãtii au venit în campus, unde au constatat cã accesul este blocat din cauza unui copac care a cãzut pe drum. Ore în sir, cei de acolo au muncit pentru a îndepãrta  crengile de pe carosabil. Cea mai mare problemã a fost legatã de întreruperea alimentãrii cu energie electricã. Asta, dupã ce mai multe crengi si câtiva copaci au cãzut peste linia electricã de 6.000 V.
„Zãpada, din cauza greutãtii mai mari si pentru cã pomul era cam fragil, ne-a blocat drumul. Am avut noroc cu liniile de înaltã tensiune, care au reusit sã îl tinã si nu a rupt totul. Cei de la ENEL au decuplat zona si de la 3,30 dimineata, împreunã cu cei de la administrativ, au tãiat copacul. Circulatia a fost restabilitã în jurul orei 8,30”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universitãtii din Petrosani.
Alimentarea cu energie electricã în campus a fost restabilitã, iar accesul a fost posibil la ora începerii cursurilor, cu o întârziere de o jumãtate de ceas.
Din pãcate, din cauza ninsorii, si drumul DN 7A, spre Voineasa a fost întrerupt de cãderi de zãpadã în zona Groapa Seacã, iar în Parâng a fost întreruptã alimentarea cu energie electricã.
Diana Mitrache