Scoli fãrã apã si sãpun sau iluminat în toalete. Este o situatie descoperitã în urma unei inspectii în scolile din Petrosani.
Toate scolile generale din municipiul Petrosani au fost inspectate de primarul localitãtii. Acesta a vrut sã vadã dacã se respectã normele de igienã în unitãtile de învãtãmânt.
Curãtenia din scolile generale de pe raza municipiului Petrosani a fost verificatã de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Au fost atât surprize plãcute, cât si neplãcute. Dacã în unele dintre scolile generale era curãtenie lunã, în altele acest aspect lãsa de dorit. Primarul le-a pus în vedere tuturor reprezentantilor unitãtilor de învãtãmânt sã respecte normele de igienã astfel încât sã nu existe riscul de îmbolnãviri.
”Am fãcut un control inopinat. Sãptãmâna trecutã eu am transmis o adresã cãtre toate scolile în care solicitam sã asigure toate materialele necesare pentru igiena copiilor , fie cã vorbim de apã, sãpun, hârtie sau uscãtoare, fie cã vorbim de substantele care se folosesc la spãlatul pe jos si la dezinfectarea mobilierului. Sunt scoli unde lucrurile sunt în regulã, însã sunt si scoli unde lucrurile nu sunt în regulã, chiar dacã au fost atentionati directorii de scoli sã ia toate mãsurile, având în vedere si situatia creatã de aceastã nouã boalã, coronavirusul. La scoala 1 lucrurile sunt foarte grave. Nu existã sãpun la toalete, nu existã hârtie, nu mai spun cã sunt bãi unde nu merge lumina. Eu nu am vrut sã fac acest control pentru a-i gãsi în neregulã. La scoala 7 totul e foarte bine, la Avram Stanca foarte bine, la Scoala 6 lucrurile se pot îmbunãtãti”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Unitãtile de învãtãmânt au fonduri pentru achizitionarea produselor de igienã.
”Eu nu pot sã îi sanctionez pentru cã nu sunt în subordinea mea. Sunt în subordinea Inspectoratului Scolar. Voi face o adresã cãtre inspectorat si voi sesiza toate aceste aspecte pe care le-am gãsit în neregulã în scolile din Petrosani”, a mai spus sursa citatã.
Astfel de vizite inopinate vor mai avea loc la unitãtile de învãtãmânt de pe raza municipiului Petrosani.
Cosmin BACIU