Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, sustine cã a fost victima unui atac informatic, de pe numãrul sãu de telefon mobil fiind transmise mesaje, printr-o aplicatie de comunicare online, prin care se solicitau sume de bani sau se propuneau diverse afaceri.
Edilul spune cã aceste cereri nu sunt adevãrate si cã au fost trimise fãrã stirea sa. „Pare incredibil, dar este adevãrat! Astãzi, 17 februarie 2020 (luni n.r.), începând cu ora 13,00, de pe numãrul meu de telefon au fost transmise diverse mesaje pe WhatsApp, cãtre grupuri sau persoane, fãcând solicitãri în numele primarului Florin Cazacu pentru sume de bani sau afaceri dubioase. Am primit ca dovadã imagini foto ale postãrilor respective si am fost contactat în cursul serii de persoane care au primit solicitãri. Vã rog sã ignorati total orice solicitare de acest gen si sã-mi aduceti la cunostintã orice încercare în sensul celor prezentate mai sus. Consider cã situatia este foarte gravã si voi depune o plângere la politie, în cursul zilei de mâine (marti n.r.), pentru identificarea autorilor si încadrarea faptei”, a scris Cazacu, luni, pe pagina sa de socializare.
Florin Cazacu  sustine cã în cursul zilei de luni, între orele 13,00 si 16,00, nu a putut sã-si foloseascã telefonul, iar când era sunat, altcineva rãspundea în numele sãu.
„Este o chestiune foarte serioasã si voi depune, în cursul zilei de marti, o plângere la Politie pentru identificarea celor care au recurs la asemenea metode. Bãnuiesc cã cineva a fãcut o clonã si dãdea mesaje pe WhatsApp în numele meu. Imediat ce am aflat ceea ce s-a întâmplat am postat pe Facebook prin care atrag atentia asupra situatiei apãrute”, a precizat Cazacu.