Rafuiala politica dintre candidatii PSD si PNL la Primaria Petrosani face victime colaterale, care ar putea avea un impact direct asupra oamenilor din Petrosani. Intr-un comunicat de presa remis de societatea care se ocupa de implementarea programului de apa si canalizare in Valea Jiului, SC Zona D, transmite autoritatilor ca firma ia în calcul suspendarea lucrarilor la contractele de investitii publice din municipiul Petrosani pâna dupa alegeri. Mai mult, reprezentantii societatii considera ca afirmatiile lansate in spatiul public potrivit carora am produs, in zona Dimitrov, un ”dezastru” nu sunt corecte si semnalam cu ingrijorare faptul ca salariatii nostri reclama tot mai des faptul ca se simt amenintati, apostrofati, chiar injurati, fapt pentru care se tem sa mai mearga la acest loc de munca. In aceste conditii, apreciem ca escaladarea unui ”fenomen Ditrau” in Petrosani este extrem de periculos, iar incurajarea lui chiar de catre administratia locala este intolerabila. Prezentam in continuare comunicatul integral al SC Zona D Petrosani:

Constatam cu mâhnire faptul ca dezbaterile de pe scena publica locala, declansate in avanpremiera alegerilor locale din acest an, sunt in masura sa afecteze nu doar imaginea publica a companiei noastre, ci si viata de zi cu zi a sutelor de salariati ai firmei, drept pentru care ne vedem pusi in situatia de a reactiona corespunzator.
De la bun inceput, dorim sa facem precizarea clara ca nu suntem partizani ai niciunei formatiuni politice si nu ne intereseaza sub nici o forma spectrul politic si jocul electoral. In acelasi timp insa, nu putem accepta ca activitatea companiei noastre sa fie subiect al unor dispute cu scop politic si electoral. Drept pentru care aducem la cunostinta opiniei publice faptul ca, in cei 25 de ani de activitate pe care SC ZONA D SRL Petrosani i-a derulat pe piata constructiilor , perioada in care am finalizat cu succes, intotdeauna la termen si in conditiile de calitate solicitate, sute de proiecte de investitii publice in toate localitatile Vaii Jiului si nu numai, nu au fost niciodata semnalate probleme in materie de executie a acestora. Dimpotriva, ne-am bucurat intotdeauna de aprecieri pentru munca depusa de salariatii nostri, in mare parte ei insisi locuitori din aceasta zona. In plus, firma noastra si-a adus un aport semnificativ in economie, fapt confirmat de numarul mare de angajati care beneficiaza de salarii de minim 500 de euro, dar si de cuantumul taxelor si impozitelor platite care, in anul 2019, au fost de peste 1.400.000 de euro numai catre bugetul de stat.
Constatam cu stupefactie ca, desi lucram din anul 2018 pe santierul de la Petrosani al proiectului de investitii din fonduri europene accesat de Apa Serv pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare, dar si la multe alte proiecte edilitare ale administratiei locale de la Petrosani, in derularea carora nu am avut pâna acum divergente majore cu beneficiarii nostri, odata cu startul neoficial al campaniei electorale, am devenit ”beneficiarii finali” ai apostrofarilor de la institutii precum Primaria Petrosani, Consiliul Judetean Hunedoara, Apa Serv Valea Jiului, dar si de la locuitori ai Petrosaniului si mass-media.
Precizam ca, pentru a reduce cât mai mult posibil disconfortul creat de investitiile in reabilitarea retelelor de apa si canalizare pentru cetatenii din Petrosani, muncitorii nostri – in buna parte, ei insisi cetateni ai acestei localitati si locuitori in zonele vizate de lucrari – au acceptat sa munceasca si in conditii meteo vitrege si sa actioneze in asa fel incât sa putem finaliza la termenul stabilit prin contract aceasta investitie. Mentionam ca lucram numai dupa proiecte aprobate si avizate, pe care le respectam intocmai, iar pâna acum doua saptamâni nu am avut nici un fel de reclamatii pentru activitatea noastra,in zona Dimitrov . Apreciem ca afirmatiile lansate in spatiul public potrivit carora am produs, in zona Dimitrov, un ”dezastru” nu sunt corecte si semnalam cu ingrijorare faptul ca salariatii nostri reclama tot mai des faptul ca se simt amenintati, apostrofati, chiar injurati, fapt pentru care se tem sa mai mearga la acest loc de munca. In aceste conditii, apreciem ca escaladarea unui ”fenomen Ditrau” in Petrosani este extrem de periculos, iar incurajarea lui chiar de catre administratia locala este intolerabila.
Mentionam ca, asa cum SC Zona D SRL a facut in toti cei 25 de ani de activitate, dorim sa contribuim la dezvoltarea acestui oras si a acestei regiuni in care ne desfasuram activitatea si in care locuim. Amintim ca doar pentru acest proiect firma noastra a angajat zeci de muncitori din Petrosani.Alocam lunar peste 130.000 de euro pentru fondul de salarii si inca o data pe atât pentru inchirierea de utilaje. Tratam cu toata seriozitatea fiecare contract si actionam cu responsabilitatea cuvenita in executia acestora. Insa, in fata unei atitudini ostile fata de noi, fie ea chiar si una cu interes temporar, electoral, ne rezervam obligatia de a ne apara, in primul rând angajatii .
In acest sens, informam ca, daca presiunea pusa pe firma noastra va continua, analizam la modul cel mai serios oportunitatea suspendarii tuturor contractelor noastre de lucrari publice pe raza municipiului Petrosani, atât a celor pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare, cât si a celor pentru reabilitarea si intretinerea drumurilor publice, pâna dupa alegerile locale, chiar daca, pentru noi, acest lucru poate conduce la neincadrarea in termenele de executie si plata penalitatilor aferente.

In numele intregului colectiv al SC Zona D SRL
Tamas Todor administrator