Cum vrea ciocoiul Vochitoiu sã-si câstige locul de senator

Când era sef la PSD Petrosani, acelasi Vochitoiu care pretinde acum  poporului votul pentru Senatul României, încerca sã-i cumpere pe alegãtori cu saci cu cartofi.

Mita electoralã nu este strãinã de PP-DD-istul Haralambie Vochitoiu, acesta fiind acuzat în trecut cã a coordonat echipele PSD Petrosani într-o actiune fãrã precedent de împãrtire a spãgii electorale.

Vochitoiu care se vrea acum în Senat si cere sprijin poporului din Valea Jiului, a fost acuzat în 2008 de un jurnalist din Petrosani, cã încearcã sã strângã voturi cu plasa de cartofi. Cãtãlin Docea, directorul cotidianului „Gazeta Vãii Jiului” pe vremea aceea a intentionat sã candideze pe listele PSD pentru Consiliul Local Petrosani, însã ar fi aflat cã unele persoane din partid încercau sã-l elimine din cursã. Docea povestea cã „oamenii mai cu cap din PSD s-au gândit la un outsider care sa ridice lista. Lãsând modestia la o parte, e vorba chiar de subsemnatul. Era tentant, în ciuda atacurilor care ar fi urmat, ca, dupã 10 ani de presã, sã am ocazia de a trece de cealaltã parte si de a arãta cã pot. Imediat dupã lansarea ideii, au intrat în priza domnii Vochitoiu si Fulger (n.r. finul lui Vochitoiu), cãrora, probabil, un IQ mai ridicat prin preajmã le-ar fi stricat socotelile”.

Jurnalistul spune cã Valentin Fulger îsi dorea locul 3 pe liste, acelasi pe care ar fi urmat sã-l ocupe Cãtãlin Docea, în urma întelegerii cu Haralambie Vochitoiu.

Potrivit unor surse independente, Fulger ar fi încercat sã facã presiuni asupra membrilor din Biroul Executiv al PSD Petrosani pentru ca jurnalistul sã nu fie trecut pe liste.

Pe de altã parte, dupã anuntarea retragerii din cursã, ziaristul relata modul în care s-a încercat atragerea voturilor si spune cã Fulger a împãrtit plase cu cartofi într-unul dintre cele mai sãrace cartiere din municipiu.

“Crezând cã oamenii din Aeroport sunt ceva mai prosti, a împãrtit zeci si zeci de plase cu cartofi. Din usã-n usã, cu cartofii în dreapta si poza nasului în stânga, Fulger a recomandat tuturor sã voteze PSD”, sustine acesta.

Haralambie Vochitoiu a recunoscut cã s-au împãrtit plasele cu cartofi, precum si legãtura cu Cãtãlin Docea.  “Timp de 6 luni am dus negocieri cu Docea sã intre în PSD si, în urmã cu câteva zile, si-a depus adeziunea. Acum este membru cu acte în regulã, iar locul 3 pe listele pentru Consiliul Local Municipal Petrosani era al lui.  Nu stiu ce anume s-a întâmplat de a adoptat aceastã pozitie, care mã surprinde”, a declara liderul PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu actualmente presedinte al PP-DD Hunedoara.

Cum antrenamentul si l-a fãcut, n-ar fi de mirare ca Vochitoiu sã încerce si la aceste alegeri sã-i momeascã pe sãracii din Valea Jiului în schimbul votului. Mai ales cã sunt multi, cu mult mai multi fatã de 2008 si mai usor de pãcãlit de un „versat” ca Haralambie Vochitoiu.

Gabriela RIZEA

Advertisements

5 comentarii la „Cum vrea ciocoiul Vochitoiu sã-si câstige locul de senator

 • 6 noiembrie 2012 la 23:32
  Permalink

  Si asta ca si Diaconescu, care spera sa obtina capital electoral din scandalul cu Oltchim,a recurs la mita electorala contra voturi, fapta care se incadreaza la fapte de coruptie, iar din cate stiu eu de acest gen de infractiuni se ocupa o institutie special infiintata care se numeste, prescurtat DNA. Pai cum sa pui stampila de vot, pe asemenea specimene?

 • 7 noiembrie 2012 la 09:35
  Permalink

  Sugestiva imagine,adica vrea sa para ceea ce nu e,ca de fapt tot PP-DD !

 • 7 noiembrie 2012 la 10:34
  Permalink

  Ce dreaq sa negociezi 6 luni cu Docea? Cum vrea cartofii? Prajiti sau natur? Si de unde supararea lui Docea? N-a primit cartofi si el? Scrie ca s-au dat in cele mai sarace cartiere din Petrosani. Docea e imbuibat, are miliarde, poftea la cartofii oamenilor saraci?

 • 7 noiembrie 2012 la 17:20
  Permalink

  docea are miliarde pentru c? munce?te ?i to?i se duc la el la ziar c? i bun.se vede diferen?a. restul sunt mici ?i a?a vor muri!

 • 7 noiembrie 2012 la 18:04
  Permalink

  Eu ma intreb cum sa-si faca Vochitoiu antrenamentul daca Docea a declarat ca Fulger impartea saci de cartofi… mai nou puneti in carca lui Vochitoiu ce faceau ceilati memebri din PSD pentru a optine voturi??? sa fim seriosi…. Din cauza asta nu i s-a imputat lui Vochitoiu de catre organele statului vreo mita electorala, nu el o oferise.

Comentariile sunt închise.