Corpul de control de la Ministerul Economiei, la CEH

Salarii întârziate, fãrã stoc de cãrbune si multe neajunsuri au revoltat angajatii Complexului Energetic Hunedoara, iar Corpul de Control al Ministerului Economiei a  fost trimis luni, la CEH.
Este vizatã activitatea celor de la aceastã societate de stat, iar sindicalistii din minerit spun cã se duc sã se întâlneascã chiar cu ministrul Economiei, în douã zile, la Bucuresti. Asta, pentru cã tensiunile sunt uriase si CEH este într-o situatie extrem de gravã.Asta, dupã ce energeticienii si-au primit cu o sãptãmânã mai târziu salariile restante din decembrie 2019.
„Sindicatul Muntele anuntã atât angajatii CEH, cât si opinia publicã despre faptul cã, în urma discutiilor cu ministrul Economiei, domnul Virgil Popescu, în dimineata zilei de 6 ianuarie 2020, la sediul CEH a ajuns Corpul de control, lucru pe care îl salutãm. Aceastã actiunea re drept scop identificarea cauzelor care au adus CEH în aceastã ipostazã de a nu mai putea plãti toti angajatii la data stabilitã prin protocolul încheiat”, se aratã într-un comunicat remis presei de reprezentantii sindicatului Muntele.
Verificãrile si discutiile au loc la sediul din Petrosani al Complexului Energetic Hunedoara si, miercuri, 8 ianuarie, o delegatia a aceluiasi sindicat pleacã la Bucuresti, unde este programatã o întâlnire cu ministrul Economiei Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Angajatii din termocentrale trebuiau sã ia banii pânã în ultima zi a anului trecut, dar abia în aceastã sãptãmânã este posibilã plata lor.
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri Virgil-Daniel Popescu a decis luni sa trimita Corpul de Control al Ministrului într-o misiune de inspec?ie la Complexul Energetic Hunedoara si la Termocentrala Mintia, anunta printr-un comunicat Ministerul Economiei.
“Sunt mai multe aspecte asupra carora am suspiciuni si pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei si al sistemului energetic national. Doresc o verificare ampla in legatura cu situatia producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu carbune si in legatura cu stocurile existente, mai ales ca am intrat din plin in sezonul rece. Totodata, vreau sa vad cum au fost respectate regulile privind oganizarea si functionarea celor doua entitati, cum s-au respectat procedurile de achizitii si care este gradul de realizare al investitiilor aprobate”, a declarat Ministrul Economiei Virgil-Daniel Popescu.
In acelasi timp, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a aratat ca doreste sa afle motivele pentru care o parte din angajati nu si-au primit salariile la timp.
“Sunt foarte interesat sa aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reusit sa gestioneze asa cum este normal plata salariilor. Vreau s? transmit un mesaj ferm catre angajatii CEH: ei trebuie sa stie ca nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit si regretabil trebuie remediate, pentru ca situatii de acest gen s? fie evitate in toata industria”, a mai afirmat Ministrul Virgil Popescu.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Corpul de control de la Ministerul Economiei, la CEH

  • 6 ianuarie 2020 la 22:14
    Permalink

    energeticienii sa mai astepte

  • 7 ianuarie 2020 la 12:45
    Permalink

    Inchideti CEH. Este singura solutie.

Comentariile sunt închise.