CEH adunã pierderi de 4 milioane de lei lunar

Complexul Energetic Hunedoara se prãbuseste sub povara datoriilor. Potrivit ultimei raportãri financiare care dateazã de la mijlocul anului trecut, CEH avea pierderi în valoare de u ajuns la 272.673.718 lei.
De altfel si capitalul societãtii este negativ, în dreptul acestui capitol înregistrându-se un minus de 4.004.446.147 lei.
Tot la data de 30 iunie anul trecu, Complexul Energetic Hunedoara are creante în sumã de 21.678.797 lei, în timp ce datoriile care trebuiau plãtite într-o perioadã de pânã la un an se ridicã la suma de 1.644.038.465 lei.
La capitolul datorii ce trebuie plãtite într-o perioadã mai mare de un an de zile, Complexul înregistreazã 203.348.577 lei.
În perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019, Complexul Energetic Hunedoara a obtinut 126.696.350 de lei din vânzarea productiei, în timp ce din vânzarea unor mãrfuri societatea energeticã a mai obtinut 4.513.098 lei.
Potrivit lui Cristian Rosu, administrator special al Complexului Energetic Hunedoara, societatea are pierderi lunare de 4 milioane de lei.
“Veniturile lunare sunt de circa 20 de milioane de lei, iar pierderile sunt în jur de 24 de milioane de lei. La finalul lunii februarie va avea loc adunarea creditorilor, iar apoi se va  întocmi un plan de reorganizare.  Trebuie sã reducem valoarea pierderilor lunare”, a declarat Cristian Rosu,  administrator special al Complexului Energetic Hunedoara.
La jumãtatea lunii noiembrie a anului trecut Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolventã pentru a treia oarã. Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara are termen pânã în luna februarie pentru a inventaria bunurile societãtii energetice. În plus, datã fiind complexitatea  dosarului, administratorul judiciar are nevoie de o perioadã mai lungã de timp pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la deschiderea insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit deciziei Tribunalului Hunedoara, s-a aprobat prelungirea termenului pentru înregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului la 30.01.2020.
Pânã în 19 februarie a fost aprobatã prelungirea termenului pentru verificarea creantelor, întocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor.
Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolventã la cererea creditorilor. Documentele instantei aratã cã societatea energeticã “se aflã în încetare de platã”.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „CEH adunã pierderi de 4 milioane de lei lunar

  • 6 ianuarie 2020 la 22:15
    Permalink

    nici o problema si pnl face tot ce a facut si psd adica hraneste o gaura neagra

  • 7 ianuarie 2020 la 12:44
    Permalink

    Inchideti nenorocirea asta de CEH. Nu mai vreau sa aud stiri cu falimentara asta de CEH. Ajunge. E prea mult.

Comentariile sunt închise.