Festivaluri de traditii si obiceiuri, târguri, activitãti artistice si culturale, ori Revelion în stradã, sunt doar câteva surprize pe care autoritãtile locale de la Lupeni le pregãtesc locuitorilor pentru luna decembrie, cu ocazia Sãrbãtorilor de iarnã.

Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, pentru cã luna decembrie este o lunã specialã, a bucuriei si a cadourilor, programul pe care municipalitatea îl pregãteste va include manifestãri diverse, cum ar fi, sãrbãtorirea Zilei de 1 Decembrie, activitãti culturale, artistice, sportive, de divertisment, târguri traditionale, actiuni caritabile pentru familii si persoane în dificultate, iluminat specific sãrbãtoresc al orasului, festivalul de promovare a datinilor si obiceiurilor românesti din perioada Sãrbãtorilor de Iarnã, iar la final Revelion în stradã la trecerea dintre ani.
”Pentru localitatea noastrã a devenit o traditie sã sãrbãtorim Revelionul în stradã, sã organizãm diferite  evenimente cultural-artistice. Dacã multe dintre evenimente vor avea loc la Palatul Cultural,  festivalul dedicat traditiilor si obiceiurilor de iarnã, Festivalul Crailor, va fi organizat în parc, pentru cã, intentionãm sã dãm o altã tentã acestui festival si audienta sã fie mult mai mare. Vom primi colindãtorii si sper, ca, împreunã sã petrecem Ziua Nationalã, trecerea dintre ani si alte evenimente. Invit încã de pe acum pe cetãtenii municipiului Lupeni sã fie alãturi de noi, când vom aprinde iluminatul specific de  sãrbãtori, sã-l întâmpinãm împreunã pe Mos Crãciun  si fie ca cea mai frumoasã perioadã a anului sã reuneascã familiile cu pace si bucurii”, a declarat primarul  municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã. Iar pentru ca sãrbãtorile sã fie întâmpinate asa cum se cuvine întreaga localitate îsi va schimba înfãtisarea, mii de beculete si ornamente luminoase vor crea o atmosferã de basm.