Cine va ”bate” telescaunul din Parâng?

Competitia extremã derulatã în Statiunea Parâng este organizatã de reputatul parapantist din Petrosani, Toma Coconea si Red Bull.   Concursul presupune ca sportivii aliniati la start sã se întreacã cu telescaunul statiunii, fiind vorba de o cursã scurtã însã extrem de dificilã. Sunt doar doi kilometri si jumãtate de alergare, dar concurentii urcã 615 metri diferentã de nivel (de la cota 1070 la cota 1685). ”Outrun The Lift” s-a bucurat de un real de la un an la altul si a adus la start competitori importanti, nume care se bucurã de o popularitate foarte mare cum ar fi Tiberiu Useriu. La editia din acest an vor fi si mai multe nume importante. Mai bine spus, cei mai buni alergãtori montani din tarã  au acceptat provocarea de a se lua la întrecere cu telescaunul. ”Aflatã la cea de-a treia editie, RedBull Outrun The Lift este provocarea montanã lansatã de Toma Coconea pentru cei mai buni alergãtori montani din România.
Sportivii participanti îsi vor depãsi limitele, înfruntând ascensiunea telescaunului statiunii Parâng de la cota 1.070 la 1.685. Totul se desfãsoarã contratimp, cei mai buni alergãtori trebuie sã ajungã la finis înaintea telescaunului, parcurgând distanta de 2,5 km, cu o diferentã de  altitudine de 615m, într-un timp total sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finis”, aratã organizatorii. Pânã acum, doar 7 alergãtori au reusit sã ajungã la linia de sosire înaintea telescaunului, iar Gyorgy Szabolcs Istvan a scos cel mai bun timp – 20 de minute si 26 secunde în 2018.
Startul competitiei din Statiunea Parâng se dã pe 16 noiembrie, de la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului în grupe de câte 25 de persoane, concomitent cu telescaunul. Concursul urmãreste  promovarea unui stil de viatã sãnãtos si cresterii numãrului de practicanti ai alergãrii în naturã, în special a alergãrii montane, dar si promovarea locurilor frumoase ale Petrosaniului si Vãii Jiului.
Maximilian Gânju

Advertisements