Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului a venit la Aninoasa în luna  februarie a acestui an, la sediul bazei sportive de Tir cu Arcul, locul în care arcasii României se antreneazã pentru performantele uluitoare la care au ajuns.
A vãzut starea bazei, care nu este deloc asa cum ar merita-o sportivii, eforturile administratiei de a  face reparatii si de a le îmbunãtãti bazã si a vorbit despre faptul cã, anul acesta, bugetul ministerului este cu 95% mai mare fatã de anul  trecut, motiv pentru care va putea finanta, în limita legii, federatiile ce fac performantã. Dar asta nu s-a întâmplat deloc si, singurii care au dat bani aici sunt cei de la Federatia de Tir cu Arcul. Primarul ne spune ce a putut sã facã pentru arcasi.
„Se lucreazã. Am introdus noi, din fonduri proprii, gazul metan. Acum lucrãm la pregãtirea drumului sã putem sã turnãm si asfaltul. S-a lucrat la rigole si racorduri. Apoi, sus la cabanã, începem sã  introducem instalatia de încãlzire, cã au gaz metan,  pentru parter si etaj. Dar avem doar un  miliard de lei vechi. Atât a dat Federatia Românã de Tir cu Arcul. Ministerul nu a dat nimic”, a spus Nicolae Dunca,  primarul orasului Aninoasa.  Asa cã arcasii, care se pregãtesc de competitii internationale, o fac tot în cabanã în care se investeste cu greu, din bani putini si fãrã  niciun aport de la Ministerul Tineretului si Sportului.
Diana Mitrache