Pesta porcinã din Gorj mentine alerta în Hunedoara

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au depistat încã trei focare de pestã porcinã în judet, la finalul sãptãmânii trecute, iar în judetul Hunedoara, inspectorii sanitar-veterinari monitorizeazã toate gospodãriile.
De altfel, potrivit prefectului judetului nostru, Fabius Kiszely, acum, cã vine perioada în care oamenii îsi taie porcii, ori cautã sã cumpere, atentia este si mai mare si este îndreptatã spre toate zonele. Nu mai este, însã, nevoie de acele covoare cu  dezinfectant.
„La catagrafierea ce s-a fãcut cu prilejul focarului care a fost descoperit la Vulcan, unul stins acum, am obtinut date despre toate gospodãriile în care se cresc porci. Si, potrivit acestor date, inspectorii fac monitorizarea permanentã, dar alerta se mentine, date fiind focarele care se descoperã în judetul vecin, Gorj.  Le recomandãm oamenilor mare  prudentã”, a spus Fabius Kiszely,  prefectul judetului Hunedoara.  Directia  Sanitar-Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor Gorj a dispus aplicarea mãsurilor specifice (ucidere preventivã a suinelor, dezinfectie) în exploatatiile  afectate de pesta porcinã africanã din localitãtile: Negomir, Pades si Tântãreni, acolo unde s-au  identificat noile focare de pestã porcinã africanã. În momentul de fatã sunt peste 36 de focare de pestã porcinã africanã la nivelul Gorjului.
Diana Mitrache