Universitatea Tehnicã a Moldovei din Chisinãu, a gãzduit în perioada 17-18 octombrie 2019 cea de-a 14-a editie a Conferintei „Zilele Academiei de Stiinte Tehnice din România”.
În cadrul evenimentului, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã INSEMEX Petrosani, reprezentat de o delegatie condusã de domnul director general Dr. Ing. George Artur Gãman, împreunã cu domnul director tehnic Dr. Ing. Daniel Pupãzan, Dr. Ing. Sorin Burian si Drd. Ing. Robert Laszlo, a prezentat lucrarea “Utilizarea tehnologiilor  inovatoare în evaluarea si pregãtirea psihologicã a  personalului care desfãsoarã activitãti în medii  periculoase”.
”Desfãsurate în premierã la Chisinãu, Zilele Academiei de Stiinte Tehnice din România, reunind cercetãtori stiintifici si ingineri de pe ambele maluri ale Prutului,  si-au propus sã sensibilizeze societatea în rolul pe care îl are creativitatea în perpetuarea civilizatiei umane”, spune Artur Gãman, director general al INCD INSEMEX Petrosani. Sub sloganul „Creativitatea în dezvoltarea Societãtii Cunoasterii”, tematica  generalã a evenimentului a vizat subdomenii de interes precum Creativitate si  inovare, Inginerie mecanicã, mecanisme si tehnologii de fabricatie, Ingineria  constructiilor, Ingineria  materialelor, Electronicã, automatizãri si tehnologia informatiei, Energeticã si inginerie electricã, Ingineria transporturilor.
În cadrul acestui eveniment stiintific, directorul  general al INCD INSEMEX Petrosani, dr. ing. George Artur Gãman a fost premiat cu “Diplomã de apreciere pentru promovarea active a valorilor stiintifice si ingineresti”. ZASTR 2019 a fost  organizatã în colaborare cu Universitatea Tehnicã a Moldovei, cu sprijinul filialei ASTR din Republica Moldova si a Asociatiei Inginerilor din Republica Moldova.