A 21-a ”Întâlnire a generatiilor” echipei Stiinta Petrosani Ca de fiecare datã, de 21 de ani încoace, vechile generatii de fotbalisti ai Stiintei Petrosani se întâlnesc cu emotie în ”Dealul Institutului”.
Acolo, la chemarea antrenorului Gheorghe Irimie (84 ani) pãrintele stiintei fotbalistice vin  jucãtori din toate generatiile, pânã prin 1999 când a apãrut acea clonã numitã ”Universitatea” Petrosani pe care multi nu vor sã o asocieze cu ”Stiinta”. Si acum, în toamna lui 2019, vineri 6 septembrie au venit 32 dintre fostii fotbalisti  studenti pãsind din nou pe gazonul actualului stadion ”Aurel Suciu”.
Sub semnul barajului
”Tema” principalã a întâlnirii a fost momentul aniversar de 50 de ani (1969) de la câstigarea seriei a 6-a a diviziei ”C” si participarea la barajul de promovare de la Cluj. Au mai rãmas de la acel moment ”apti de joc” (adicã prezenti la întâlnire) antrenorul Gheorghe Irimie si jucãtorii: I. Marcu, M. Popovici, I. Danciu, Icã Munteanu, Cr. Fãgas si C. Rãsãdeanu. Fiecare si-a adus aminte câte un  crâmpei din acel campionat.

”Erau echipe puternice, Olimpia Satu Mare, Chimia Fãgãras sau Minerul Anina, am fost demoralizati dupã primul 2-2 cu Fãgãrasul si nu ne-am mai revenit. A fost o mare dezamãgire, dar asta a fost. Bãietii si-au fãcut datoria”, spune antrenorul Gheorghe Irimie.
”Cei mai frumosi ani ca fotbalist, i-am petrecut la Stiinta Petrosani. Eram ca o mare familie! A fost o bucurie de nedescris sã câstigãm seria a 6-a a diviziei ”C”! Din pãcate pentru barajul de la Cluj  n-am fost la fel de pregãtiti”, a spus Cristian Fãgas.
”Am avut arbitraje ostile din partea unor arbitrii de marcã ai momentului: Vasile Topan din Cluj, Alexandru Toth din Oradea sau Cornel Nitescu din Sibiu. De aceea atunci m-am decis si eu sã devin arbitru”, a declarat Ioan Danciu.
”Un baraj de netrecut. Dincolo de acest aspect, Stiinta a fost o echipã  frumoasã”, a precizat  Max Popovici.
”Eu am fost extrem de afectat de ratarea acelui baraj. Am marcat în primul joc, am condus cu 2-1 si am fost egalati dintr-un ofsaid în minutul 89”, a spus Cornel Rãsãdeanu. Teodor (Icã) Munteanu a fost cãpitanul echipei la acel baraj de la Cluj.
”Cu totii ne-am dorit victoria în primul meci, dar am avut ghinion. Am rãmas cu acel egal, 2-2 cu Chimia Fãgãras, dupã care am pierdut la limitã, 0-1 cu Minerul Anina, iar la al treilea meci, nu am mai avut nici o sansã, 0-2 cu Olimpia Satu Mare. A fost un moment greu, dar apoi viata a mers înainte Stiinta continuând sã facã o figurã frumoasã în divizia ”C”, a conchis Icã Munteanu.
Asadar, septembrie 2019, prilej de dublu jubileu de jumãtate de veac: câstigarea campionatului diviziei ”C”, seria a 6-a si participarea la barajul  pentru divizia ”B”, frumoase amintiri în pregãtirea pentru la anul de 60 de ani de  existentã a echipei de fotbal Stiinta Petrosani.
PS: Clona fotbalisticã a Stiintei ”Universitatea” Petrosani a ”sãrbãtorit” 20 de ani de la înfiintare prin înscrierea (retrogradarea) în liga a V-a. Frumoasã performantã!
Genu TUTU