Un individ extrem de periculos, condamnat pentru conducere fãrã permis si cercetat în dosare de furt de cupru, a fost prins de politistii din Uricani. Oamenii legii au fost nevoiti sã intre pe geam în casa suspectului pentru a-l retine.

Actiune în fortã a politistilor din Uricani care aveau de îndeplinit un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Mandatul a fost emis de judecãtorii din Gorj, pe numele unui bãrbat de 40 de ani din Uricani, pentru cã a condus pe drumurile publice fãrã a avea permis. Individul este cunoscut ca unul foarte periculos si în plus mai este cercetat si în alte dosare penale unde existã indicii cã s-ar fi ocupat de afaceri cu cupru sustras din anumite locatii de pe raza orasului, dar si alte bunuri despre care se crede cã provin din furturi. La el acasã au fost descoperite 24 de kilograme de cupru. „Este vorba de un individ masiv si care nu se temea sã riposteze mai ales dacã era încoltit. Interventia a decurs bine si nimeni nu a fost rãnit, iar mandatul a fost pus în executare. Respectivul mai este cercetat penal si în alte dosare aflate în lucru la noi”, a precizat unul dintre anchetatori.

Retinerea n-a fost deloc una usoarã, iar politistii au fost nevoiti sã intre în locuinta condamnatului pe unul din geamurile apartamentului, pentru cã acesta se baricadase înãuntru. În urma interventiei în fortã, bãrbatul a fost luat prin surprindere si imobilizat. Imediat dupã retinere a fost trimis cãtre Penitenciarul Bârcea pentru asi ispãsi pedeapsa de un an. Politisti mai spun cã suspectul se pregãtea sã plece în Italia pentru a scãpa de închisoare.

Maximilian Gânju