Ministerul Energiei vorbeste de import de huilã dupã închiderea minelor Lupeni si Lonea

Ministerul Energiei vorbeste de import dupã ce minele Lupeni si Lonea din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se vor închide. În plus, ministerul de resort aratã cã productia de huilã va depinde direct proportional de competitivitatea pretului.
Conform proiectului Strategiei energetice a româniei 2019-2030, cu perspectiva anului 2050,  “productia de lignit si huilã în România depinde direct de cererea nationalã de resurse  energetice primare în sectorul de producere a energiei electrice  si de resursele/rezervele de care dispune România. Rolul cãrbunelui în mixul de energie electricã  va depinde de competitivitatea pretului materiei prime, cu influentã directã în pretul energiei produse din aceastã resursã energeticã  primarã”.
„Conform aceluiasi document, “necesarul de huilã pentru producerea energiei electrice si termice va fi asigurat din productia minelor Vulcan si Livezeni, completat cu necesarul din import, pânã la reconfigurarea capacitãtilor  termoenergetice nerentabile de pe huilã pe altã resursã energetic  primarã mai eficientã”.
De asemenea, documentul de strategie mentionat mai sus,  în anul 2030 prevede o pondere a productiei de energie pe bazã de cãrbune de aproximativ 20% fatã de aproximativ 26-27% cât este în prezent”, noteazã Ministerul Energiei.  Minele Lonea si Lupeni ar fi  trebuit sã intre, de la 1 ianuarie 2019, în procedurã de închidere, cu oprirea activitãtii de extractie a cãrbunelui.
Cosmin BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Ministerul Energiei vorbeste de import de huilã dupã închiderea minelor Lupeni si Lonea

 • 23 mai 2019 la 22:30
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 24 mai 2019 la 12:48
  Permalink

  Acesta era ?i interesul lor sa fac? import de huila, deoarece acolo vin comisioanele, pe când huila din Vale nu aduce comisioane!Halal clas? politic????

 • 28 mai 2019 la 12:02
  Permalink

  Ba frate dar tu esti dus rau cu investitiile nu sunt bani de salariu si tu ca prostu cu investii

 • 30 mai 2019 la 08:54
  Permalink

  E vorba cumva de strategia pe care va chinuiti din septembrie 2018 sa o aprobati ? si eu mi-am facut o strategie sa folosesc 50% din banii unui VIP pentru nevoi personale, mai ramane sa fie si el de acord.

Comentariile sunt închise.