Zeci de oameni au venit la Vulcan, la bursa organizatã de AJOFM Hunedoara, în sediul primãriei. Si, pentru prima datã de când este director,  pentru cã a plecat la Deva, din primãria Vulcan Alin Fara, directorul AJOFM Hunedoara s-a aflat printre somerii care au participat la bursã.
„Este o noutate sã tinem bursa în locatia primãriei si ea s-a fãcut la solicitarea celor din Primãria Vulcan. La nivel de judet se tine în alte 7 locatii, dar la sediile ce apartin AJOFM. Ca o noutate absolutã, repet, ne aflãm aici si sperãm cã, si cu ajutorul autoritãtilor locale, care au fãcut apel cãtre diversi agenti  economici, dar si persoanelor  aflate în cãutarea unui loc de muncã, sã fie un succes. Noi ne-am bucura  mãcar 10 persoane si-ar gãsi de lucru în aceastã zi”, a spus Alin Fara, directorul AJOFM Hunedoara.
La Vulcan au fost scoase 27 de locuri de muncã, în domenii ca industria textilã, partea de  confectii, dar au fost si pentru bãrbati, chiar si calificati ca sudori spre exemplu, ori muncitori necalificati în constructii, iar  primarul Gheorghe Ile a spus de ce a decis sã se implice.
„Este a 3-a oarã când organizãm, la Primãria municipiului Vulcan, Bursa locurilor de muncã, pentru cã foarte multi dintre cei de la ajutorul social ar dori sã ocupe un loc de muncã. Am solicita la Deva sã organizeze aici o bursã si dupã cum vedeti sunt foarte multi tineri, dar si oameni în vârstã care doresc sã ocupe un loc de muncã”, a spus si Gheorghe Ile, primarul  municipiului Vulcan.
Dupã ce au intrat si au discutat cu angajatorii, unii au constatat cã nu prea au scoalã, în timp ce altii, mai optimisti, spun cã sperã sã fie chemati la interviu.
„În constructii am gãsit de lucru. Asta si cãutam. E foarte bunã ideea cu bursa aici”, a spus unul dintre cei selectati. ”Nu am gãsit, cã nu am calificarea care ar trebui. Cãutam confectioner, dar nu pot fãrã calificare, dar mi-a luat numãrul de telefon si rãmâne sã mã caute. Eu sper”, a spus o altã femeie în cãutarea unui loc de muncã.  „Am gãsit un loc de muncã pentru  confectioner. Este în oras. Caut de lucru de o lunã de lucru. O sã dau o probã de lucru si sper sã am noroc”, spune o altã femeie, în timp ce o alta nici nu a gãsit, dar nici nu prea avea de gând. „Eu nu am gãsit de lucru azi. Am pãrintii bolnavi si pot sã lucrez. Cãutam ceva ca bucãtar, cã fac un curs acum de bucãtar. Am lucrat la volane la Lupeni doi ani jumate, acum o sã vãd ce fac”, ne-a mãrturisit femeia. Bursa a avut loc si la Petrosani si la Lupeni, dar la Vulcan au fost si angajatori mai multi si someri. O parte au fost selectati si urmeazã sã fie chemati la interviuri, în timp ce altii au agreat ideea cã întâi trebuie sã îsi termine scoala si multi s-au înscris la „Sansa a doua”, motivând cã abia acum înteleg ce înseamnã „ai carte, ai parte”.
Diana Mitrache