Sapte scoli din judet au WC-ul în fundul curtii

În secolul XXI încã mai sunt unitãti de învãtãmânt neracordate la utilitãtile publice. Unele dintre unitãtile de învãtãmânt vor fi dotate cu containere speciale, iar altele urmeazã a fi închise.
Sapte scoli din judetul Hunedoara au toaleta în curte. Comuna Pui are trei scoli cu WC-uri în curte, acestea fiind în Fizesti, Ohaba Ponor si Serel. Celelalte patru se aflã în Chiscãdaga (comuna Soimus), Nãdãstia de Sus (Cãlan), Mânerãu (Pestisu Mic) si Visca (Vorta). În total, la cele sapte institutii scolare învatã 89 de copii.
Ministerul Educatiei vine cu date statistice. “Din datele existente la nivelul MEN, în anul 2019, functioneazã un numãr de aproximativ 1183 de unitãti de învãtãmânt preuniversitar de stat cu grupuri sanitare situate în curte, fãrã apã curentã si fãrã canalizare. Astfel cã, în bugetul MEN, la capitolul cheltuieli de capital (…), a fost cuprinsã suma de 65  milioane lei pentru continuarea îmbunãtãtirii conditiilor din unitãtile de învãtãmânt preuniversitar de stat, nominalizate prin hotãrâre a Guvernului, si vor fi transferate din bugetul de stat cãtre bugetele locale, prin intermediul inspectoratelor colare judetene. Transferul efectiv al sumelor alocate se va face pe baza documentelor justificative aferente realizãrii lucrãrilor. Consiliile locale rãspund, în conditiile legii, de utilizarea sumelor repartizate”, aratã Ministerul Educatiei Nationale.
Potrivit ministerului,în acest an vor continua lucrãrile începute în anii trecuti la unitãtile de învãtãmânt  preuniversitar cuprinse în programele derulate prin Ministerul dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice si prin POR, program derulat prin Ministerul Fondurilor Europene.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Sapte scoli din judet au WC-ul în fundul curtii

  • 19 mai 2019 la 20:34
    Permalink

    Asa si?Bunicii mei au avut toata viata WC-ul in fundul curtii si au trait pana la 96,respectiv 99 de ani!Acum,cu canalizare,mor oamenii pe capete la 50-60 de ani,pentru ca mananca numai chimicale!Dar mor fericiti,pentru ca au canalizare!

Comentariile sunt închise.