Hunedoara – ratã record la somaj

Pentru prima datã în istoria  agentiei de ocupare profesionalã, în judetul Hunedoara am înregistrat cea mai micã ratã a somajului. Indicele este cel mai mic din  România, iar asta chiar dacã am avut si disponibilizãri, dar cifrele aratã un indice mai mic decât oricare altul care s-a  înregistrat vreodatã.
„Pot sã vã dau în premierã un anunt: La nivelul lunii aprilie, rata somajului în judetul Hunedoara a fost 3,19%, practic, cea mai micã ratã din istoria somajului din România. Am ajuns ca rata judetului sã fie mai micã decât cea nationalã”, a spus Alin Fara, directorul AJOFM Hunedoara.
Nu mai sunt foarte multi oameni în somaj, dar asta si pentru cã zona s-a depopulat constant. Totusi, statisticile AJOFM Hunedoara aratã cã, lunar, cam 600 de oameni îsi gãsesc de lucru, prin intermediul ofertelor valabile în aceastã parte a tãrii. „Tot ca noutate, în ultimele luni, constatãm cã avem la nivel de judet un numãr de peste 1.000 de locuri de muncã vacante  zilnic. Practic, ne apropiem de judetul din vestul tãrii, ca si numãr de locuri de muncã vacante,  oferta fiind foarte variatã. Totusi, nu este valabil la fel si în Valea Jiului, datã fiind conformatia zonei, dar si aici avem locuri de muncã vacante si cine vrea sã lucreze, gãseste de lucru”, mai precizeazã  directorul AJOFM Hunedoara.
Reprezentantii AJOFM Hunedoara spun cã oamenii au învãtat si cã pot face naveta si cã pot lucra în alte orase, decât cele de domiciliu, pentru cã foarte multi lucreazã asa.
Rata somajului, la nivel national, este de 3,31 %, numãrul total de someri la finul lunii februarie fiind de 288.568 de persoane. Din totalul somerilor înregistrati, 61.559 au fost someri indemnizati si 227.009 neindemnizati.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „Hunedoara – ratã record la somaj

 • 18 mai 2019 la 22:16
  Permalink

  Nu intelegeti gresit somaju este mic pentru ca tineri pleaca in strainatate sau pri-n ara la munca ca pe aici nu prea se gaseste in diverse domeni.

 • 18 mai 2019 la 22:18
  Permalink

  Uni pleaca pri-n tara alti afara ca acolo nu am pus litera t.

 • 18 mai 2019 la 22:33
  Permalink

  nu doar locuri de munca nu se gasesc la voi….nici magazine calumea nici restaurante cu mancare buna …nici cazare decenta….vai si amar….o zona decuplata complet de la restul tarii….ramasa in urma cu 50 de ani din toate punctele de vedere……in timp ce in alte zone de la o luna la alta apar cartiere rezidentiale… apar firme noi ….apar constructii noi…….voi dispareti de pe harta…..cu niste blocuri scrijelite care se vad din avion cat sunt de prapadite ….inconjurate de ghene de gunoi cu sobolani si mizerie…..cu niste amarati pe strazi care se vede de la o posta ca ai vai de capul lor ….si cu infractiuni la ordinea zilei ….cartiere intregi decuplate de la utilitati cu apartamente care stau sa cada pur si simplu ….o imagine care provoaca greata oricarui om venit dintr-un dintr-un oras civilizat…..vizitati alte orase si pe urma reveniti in „patria muma” si veti realiza diferenta ….incepand de la aspectul inconjurator si pana la spectul oamenilor de pe strada

 • 18 mai 2019 la 23:04
  Permalink

  Acum v-a ramane epic ce o sa spun dar poate o fi bine si la noi pri-n 2022 ;)))

 • 18 mai 2019 la 23:11
  Permalink

  am scis prin dezlegat Doamne se vede de ce am ramas sarac.

 • 19 mai 2019 la 09:53
  Permalink

  fara investitii straine in zona ….fara un parc industrial cu cateva fabrici care sa va asigure locuri de munca „reale” si impozite platite lunar asa cum au orasele mai civilizate…..sunteti pierduti definitiv…….dispareti de pe harta…….primariile voastre locale sunt sustinute cu bani de la bugetul de stat…..daca ar traii din bani proprii incasati local si din ce produc local……nu ar putea nici lumina stadala sa o plateasca timp de o saptamana ..nu o luna…….o zona ramasa complet in urma decuplata complet de la restul tarii…..se vede din avion treaba asta…..localitati mult mai indepartate aflate la sute de km distanta de iesirea spre vest au investitii ,au parcuri industriale, au dezvoltare economica……iar voi care nu sunteti nici macar la 300 km de iesirea din tara…….sunteti complect rupti de lume …..ar trebui sa va luati conducatori locali …la niste intrebari ….

Comentariile sunt închise.