Cartierul Bãrbãteni si nu numai din municipiul Lupeni vor beneficia de investitii majore. Este vorba de extinderea si reabilitarea sistemului de apã si canal. Pentru a nu strica investitiile rutiere, edilii le pun conditii celor de la ApaServ.
“Am reusit împreunã cu APA SERV sã atragem fonduri în valoare de aproape 300 de miliarde de lei. Vom preda amplasamentul celor de la Hidroconstructia pentru cã ei sunt cei care au câstigat licitatia pe cele douã tronsoane de lucru si vom începe lucrãrile cât se poate de repede pentru a putea sã cuprindem în mod deosebit acele zone care sunt deficitare în ceea ce priveste canalizarea. Aici discutãm despre Cartierul Bãrbãteni pentru cã acolo stãm foarte rãu la capitolul canalizare si din punct de vedere al administratiei am fãcut în asa fel încât sã ducem aceste retele noi pe zone lãturalnice astfel încât sã nu afecteze asfaltul pe care noi am reusit sã-l turnãm. Ne-am gândit foarte bine si am pus pe hârtie cu firma ca sã nu avem pagube forte mari si acolo unde se poate vom trece pe sub drum. În principiu foarte putine drumuri vor suferi din cauza canalizãrii. Vom începe în curând si în Cartierul Stefan un amplu proiect, greu de realizat, dar firma care a câstigat licitatia este una profesionistã si cu sigurantã va iesi bine din aceastã lucrare pentru cã acolo este o diferentã de nivel foarte mare, dar anul trecut am reusit sã asfaltãm tot drumul. Dacã acest drum va fi tãiat, va fi cu sigurantã si în totalitate refãcut. Nu vom accepta niciun deviz de platã dacã lucrãrile nu vor fi de calitate pentru a nu avea niciun disconfort din punct de vedere al cetãteanului”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Edilii dau asigurãri cã nu vor exista probleme cu infrastructura rutierã dupã ce va fi modernizatã reteaua de alimentare cu apã si reteaua de canalizare. Nu s-a reusit implementarea proiectului ApaServ înaintea reabilitãrii soselei din mai multe cauze.
“Pasii nu sunt usori. Nici cei de finantare de la Uniunea Europeanã si nici cei de la primãrie. Primãria are un rol de zi cu zi, APA SERV la fel. Dacã toate aceste lucruri s-ar fi putut sincroniza ar fi trebuit sã fie un singur conducãtor. Din fericire pentru noi este faptul cã reusim sã atragem bani europeni iar aceastã neconcordantã nu este din cauza noastrã, ci asa este sistemul. Am reusit sã atragem acum doi ani si jumãtate fonduri pentru calamitãti care acesti bani ar fi fost pierduti dacã nu îi cheltuiam în cinci sau sase luni. Vom face în asa fel încât sã nu existe nicio problemã când lucrarea va fi finalizatã. Pentru canalizare, doar acum a reusit POIM-ul sã intre în finalizare, sunt lucruri care nu depind nici de administratie si nici de furnizori. Oamenii au nevoie de strãzi, alei si alte servicii care nu se pot tine pe loc. Discutiile pentru apã si canal noi le-am început de cel putin cinci ani de zile si nici pânã astãzi nu s-a bãgat nici prima cupã. Nu poate omul sã aibã disconfort cinci ani de zile pentru cã nu am introdus apa si canalul în anumite zone. Vom face în asa fel încât sã nu avem discutii din partea cetãtenilor pentru cã lucrurile trebuie sã fie ca la începutul etapei de canalizare. Pentru acest lucru am dat dispozitie ca doi angajati ai primãriei sã stea si sã verifice lucrãrile care vor fi fãcute pentru ca totul sã fie conform proiectului”,  a mai spus sursa citatã.  Pentru partea de Lupeni, investitiile în reteaua de apã si canalizare sunt de ordinul milioanelor de lei.
Cosmin BACIU