Zeci de persoane care au casele în zona statiunii montane Parâng nu figureazã cã având un domiciliu. Asta pentru cã imobilele nu sunt numerotate din cauza unor deficiente ale planului cadastral.

Persoanele care îsi au domiciliile pe stradã care duce spre statiunea montanã Parâng nu pott sã primeascã corespondenta din cauza unui lucru care la prima vedere pare nesemnificativ.

Nicio casa din acea zonã nu este numerotatã, însã reprezentantii administratiei locale încearcã sã remedieze problema.

„Referitor la stabilirea denumirii strãzilor din zona Rusu precum si numerotarea caselor. Se încearcã acest proiect pentru cã sunt foarte multe cabane si locuinte în zona Rusu care la momentul actual nu au numãr de casã si unii chiar stau acolo si îsi doresc corespondenta sã ajungã la aceste adrese. Proiectul la noi este gata, pregãtit pentru a intra în Consiliu (Consiliu Local-n.r.), dar având în vedere cã acolo este drum judetean 709F ne trebuie un aviz de la institutia Prefectului Hunedoara. Spream cã avizul sã vinã cât mai repede pentru cã noi sã putem introduce proiectul pe ordinea de zi”, a declarat Lucian Dragomir, directorul executiv al SPADPP Petrosani.

Numerotarea caselor nu s-a putut realiza din cauza anumitor neconcordante din planul cadastral.

„Nu au fost numerotate pentru cã acolo nu am avut un plan cadastral care sã fie întocmit în baza cadastrului imobiliar edilitar. Acum s-a fãcut aceastã lucrare, avem toatã situatia la zi si am putea sã facem cadastrarea si atribuirea de numere caselor din zona”, a mai precizat Dragomir.

În plus, reprezentantii administratiei locale vor sã denumeascã si strãzile care duc spre statiunea montanã Parâng. Drumul care face legãtura între telescaun si hotelul Rusu ar urma sã poarte denumirea de stradã Rusu. Atribuirea denumirii „Rusu” este justificatã de notorietatea acesteia, stiut fiind si faptul cã vechea cabanã din aceastã zonã s-a numit tot cabana Rusu, nume sub care a intrat în constiinta publicã. Segmentul care va urca pânã la telescaunul TS3 va fi numitã strada Bujorului. Acest nume este inspirat din numele florii care se gãseste în zona muntilor Parâng, si anume bujorul de munte.

Urmeazã ca reprezentantii Prefecturii Hunedoara sã avizeze favorabil initiativa administratiei locale de la Petrosani, urmând apoi cã proiectul sã fie supus spre aprobarea Consiliului Local.

S-au  mutat la munte

În urma demarãrii lucrãrilor la proiectul „Dezvoltarea domeniului schiabil în zona montanã Parâng” cât si în urma pensionarii, un numãr din ce în ce mai mare de locuitori ai municipiului Petrosani care detin case de vacantã în zona turisticã Parâng au instrainta aparatamentele din oras si s-au mutat la munte. Acestea au solicitat administratiei locale  acordarea unor numere la casa pentru a-si perschimba actele de identitate.

Raul IRINOVICI