Piata agroalimentarã din Petrosani, singura din Valea Jiului unde se si sacrificã mieii, în abatorul deschis în spatele halei,  e plinã cu produse de Paste.
Înainte de Pastele Catolic, chiar în  Vinerea Mare, crescãtorii de oi, dar si cumpãrãtorii, au venit la piatã în numãr destul de mare.
Toatã activitatea este supravegheatã atent de inspectorii sanitar-veterinari, iar oamenii s-au declarat multumiti.
„Merge vânzarea. Am dat cu 20 de lei kg si cred cã e mai ieftin ca anul trecut. De la Hateg vin si, an de an, aici am vândut. Suntem multumiti”, spune unul dintre cei care vineri, sãptãmâna trecutã, venise la Petrosani cu miei „Sunt de la Obreja, din judetul Caras Severin. Merge bine, nu chiar 100%, cã sunt mai putini catolici, decât ortodocsi. Am venit, cã, an de an vin aici. E mai mic pretul decât anul trecut, dar piata decide cât va fi pretul”, ne-a spus un alt vânzãtor, care a dat mieii tãiati cu 20 de lei kilogramul.
Si nu doar vânzãtorii sunt multumiti, ci si cumpãrãtorii. „Nu e scump. E bine. Cu 20 de lei pe kg am cumpãrat. Ne place si vânzãtorul e om de treabã”, a afirmat o bãtrânicã ce a recunoscut cã va sãrbãtori si Pastele Catolic si pe cel Ortodox.
Cei mai multi dintre vânzãtori sperã sã dea lovitura sãptãmâna viitoare. Atunci sunt asteptati în piete si mai multi vânzãtori, dar si mai multi cumpãrãtori, iar preturile ar putea sã difere pânã atunci. Acum, cel mai scump miel s-a vândut la 25 de lei pe kg, iar cel mai ieftin, la 20 de lei.
Diana Mitrache