Echipamentele miniere supuse expertizãrii tehnice

Echipamentele miniere cu DURATÃ DEPÃSITÃ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara vor fi supuse unei expertize tehnice.  Complexul Energetic Hunedoara a demarat procedura de achizitie a serviciilor de “expertize tehnice instalatii de extractie cu duratã de functionare depãsitã. Reparatii mecanice si electrice”. Astfel, se doreste a se stabili dacã echipamentele ce fac obiectul contractului mai pot  fi folosite sau nu.
“În baza reglementãrilor în vigoare masinile de extractie a cãror duratã normatã de functionare este depãsitã, vor fi expertizate de cãtre unitãti specializate. Pentru mentinerea în functie a instalatiilor de extractie ce deservesc  sucursalele miniere din cadrul Directiei MIniere, în scopul transportului de personal, material si substantã mineral utilã este nevoie de a efectua o expertizare tehnicã, verificãri, reglaje si lucrãri de reparatii programate sau la cererea beneficiarului. Expertizele tehnice, verificãrile, reglajele si lucrãrile de reparatii se vor face la elementele instalatiei de extractie a cãror defecte pot produce accidente tehnice sau umane, de cãtre o unitate  specializatã. Programarea masinilor de extractie cu durata de functionare depãsitã se va face în functie de starea fizicã a lor, gradul de solicitare, precum si de rezultatele controlului la doi ani”, aratã documentatia.
Potrivit documentatiei, o serie de echipamente miniere fac obiectul prezentului contract.
“Servicii de expertize tehnice pentru urmãtoarele instalatii  de extractie cu durata de functionare depãsitã: a) Masina de extractie cu tobe – 12 buc (12 expertizãri, 12 control nedistructiv) – valoare estimatã 196.488 lei b)Masina de extractie cu roata de frictiune si masina în turn – 4 buc (3 expertizãri, 4 control nedistructiv) – valoare estimatã 59.429 lei c)Masina de extractie cu roata de frictiune si masina la sol si turn actionate cu motoare de curent continuu -1 buc-  valoare estimatã 7.950 lei d)Reparare pãrti mecanice si electrice – 601 OMC”, aratã CEH. Valoarea contractului prin care se doreste expertizarea echipamentelor miniere este de 332.765 lei.
Cosmin BACIU

Advertisements

5 comentarii la „Echipamentele miniere supuse expertizãrii tehnice

 • 7 martie 2019 la 19:42
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 7 martie 2019 la 23:05
  Permalink

  Bani pt camarila politica,doar se stie ca durata de viata a echipamentelor este demult depasita! Prostii astia,chiar isi bat joc de bugetul CEH! Cine stie ce familie de politician are o firma ce se ocupa de expertize tehnice si va castiga si licitatia…

 • 8 martie 2019 la 06:20
  Permalink

  Iara baga insemexu o gramada de bani in buget. Trebuie tot timpul sa se gaseasca motive sa incaseze bani de la prosti niste smecheri. Bine ca nu aduceti niste arheologi sa expertizeze cehul.

 • 9 martie 2019 la 17:42
  Permalink

  sezonul expertizelor….doar sunt bani la bugetul statului

Comentariile sunt închise.