Topirea zãpezilor a lãsat în centrul civic al municipiului Petrosani multã mizerie, iar acum, profitând de vremea excelentã de afarã, a început curãtenia generalã.
Au fost toaletati copacii, au fost scoase aspiratoarele pentru spatiile verzi si, mai ales s-a actionat în zonele în care existã excremente de câini. Asta, desi peste tot sunt inscriptii în care proprietarii patrupedelor sunt avertizati. Tocmai de aceea, imediat dupã ce se terminã curãtenia, politia comunitarã va avea  misiunea de a da si amenzi celor ce îsi plimbã câinii, fãrã sã strângã dupã ei.
„Azi facem pe centrul civic curãtenie, dupã ce am început deja în tot orasul. În urma topirii zãpezilor, practic a rãmas foarte multã mizerie si avem o mare problemã cu excrementele de la câinii de companie. Facem si asta, curãtãm, dar, pe viitor, am cerut celor de la Politia Localã sã ia mãsuri si sã amendeze proprietarii care nu strâng dupã  câinii lor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Nici faptul cã pavelele se dezlipesc nu a trecut neobservat, iar primarul spune cã toatã zona va fi reabilitatã, însã, dupã ce trece valul de frig ce tocmai este anuntat.
„În urma fenomenului înghet-dezghet, se mai dezlipesc, dar, cum vremea va permite, dupã ce vor fi temperaturi negative sãptãmâna viitoare si le vom repara”, a mai adãugat primarul din Petrosani.
Curãtenia presupune inclusiv toaletarea copacilor, curãtarea spatiilor verzi, a zonelor în care au fost depozitate crengile cãzute dupã cantitãtile uriase de zãpadã, iar pentru toate acestea edilii cer sprijin mai ales celor care îsi plimbã animalele de companie. În caz contrar, amenzile sunt de pânã la 500 de lei si politia localã are misiunea de a-i sanctiona pe cei care continuã sã polueze orasul.
Diana Mitrache