La cinci zile dupã ce a sunat adunarea, noul antrenor principal (probabil deocamdatã…) al ACS Energeticianul Tg. Jiu, echipã stabilitã la Petrosani, a adunat trupa pentru un prim test cu mingea de fotbal la un meci organizat.
Terenul 2, curãtat de zãpadã înainte cu câteva zile s-a prezentat în conditii destul de bune, astfel cã se poate spune cã a fost un joc plãcut între divizionara secundã si o selectionatã a Vãii Jiului, încropitã ad-hoc pentru acest joc.
Selectionata Vãii Jiului – ACS Energeticianul 1 – 4 (1 – 2)
Selectionata Vãii Jiului: Adi Farcas – Arcusi, Al. Antofie, Bg. Matei, D. Pavel – Firan, Plãcintã, Torkos, Stoicoiu – Cãtãlin Pop, Tutã.

Au mai jucat: Bãlan, Erdokozi, Cl. Miran, Szekely.

ACS Energeticianul: Axinte – Dragu, Ghezed, Misãras, Fl. David – Vl. Tudorache, Gârbitã, Cioiu, Maxim – Gunie, R. Sandu.

Au mai jucat: Marinoiu – Enache, Neacsa, Rob. Petre, Buturcã.

Au marcat: Torkos resp. Gunie (2), Cioiu, Neacsa.

A fost bun joc alert, la selectionata Vãii Jiului fiind jucãtori de la Jiul Petrosani, CS Vulcan, Inter Petrila. A fost o primã reprizã echilibratã selectionata Vãii Jiului revenind de la 0 – 2 la 1 – 2, apoi divizionarii ”B” s-au impus dupã pauzã, reusind victoria cu 4 – 1.
”Suntem pe drumul cel bun”, declarã George Zima, antrenorul de la ACS Energeticianul Tg. Jiu.
Reporter: Cum e la primul contact cu o echipã la un amical?

George Zima: Fiind în faza de omogenizare, eu zic cã suntem pe drumul cel bun. Partenerii nostri din acest prim amical au jucat cu mult aplomb, au rezistat o reprizã apoi noi ne-am impus si am învins cu 4 – 1. Tinând cont si de starea terenului si a frigului, cred cã a fost un test destul de bun.

Reporte: Ceea ce am vãzut azi rãmâne ca lut definitiv?

George Zima: I-am menajat pe Drugã, Ionitã si Vlad Rusu, ne mai trebuie vreo 2 – 3 jucãtori. În linii mari, cam acesta este lotul, eu sunt multumit. Chiar cred cã valoric, acest lot poate încheia campionatul mai sus de locul 8, unde ne aflãm în acest moment.

Reporter: Care este în continuare programul de pregãtire al echipei?

George Zima: Sãptãmâna 21 – 27 ianuarie cu pregãtire de douã antrenamente zilnic, apoi va urma un stadiu de pregãtire probabil într-o statiune din tarã, în Banat sau Crisana, unde vom avea conditiile cele mai bune de antrenament.
GENU TUTU