Statiunea montanã Parâng va beneficia de o investitie publicã.  Dupã ce contractul pentru dezvoltarea domeniului schiabil, derulat cu Ministerul Turismului a fost tras pe linie moartã, edilii cautã solutii pentru optimizarea activitãtii din munte. Cu un buget limitat, investitiile continuã. La finalul anului trecut, Consiliul Local a decis alocarea unei sume de bani pentru achizitionarea unui transportor cu bandã pentru schiori.
“Am votat proiectul de hotãrâre initiat de Tiberiu Iacob-Ridzi privind aprobarea alocãrii din bugetul local a sumei de 86.000 lei ( cu TVA) în vederea achizitionãrii unui transportor cu bandã pentru schiori în lungime de 40 m, care va fi amplasat în Statiunea Parâng. Covorul rulant are o putere de 4 kw, vitezã de deplasare de pânã la 0,7 m/s, si o capacitate de 2500 persoane”, sustine Vlad Lãutaru, consilier local.
Alocãrile guvernamentale pentru proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng nu au mai ajuns la Primãria Petrosani. Pânã acum, proiectul care vizeazã dezvoltarea turismului în Parâng a fost realizat doar în proportie de 20%, desi lucrãrile au început prin 2009.
Monika BACIU