Cantitatea uriasã de zãpadã ce a cãzut în ultimele zile a fãcut ca, în Valea Jiului, cel mai cãutat obiect sã fie lopata.  Niciun magazin nu mai avea, încã de duminicã astfel de scule, pentru cã toate au fost cumpãrate de cei care au vrut sã îsi deszãpezeascã masinile.
„De duminicã, toatã lumea ne întreabã de lopeti. Am venit sã dau zãpada duminicã la magazin si toti se opreau sã ne cearã. Cred cã as fi vândut si 100 dacã mai aveam”, a spus unul dintre comerciantii din zona Petrosaniului. Si, dacã credeti cã la Vulcan e mai bine, acolo oamenii au plãtit bani grei ca sã li se dea zãpada din parcãrile de la blocuri.
„Am fãcut chetã toti locatarii blocului si am tocmit un om cu un tractor, care a dat zãpada. Acum ne-ar fi trebuit lopeti, dar nu gãsim nicãieri. Improvizãm si ne  descurcãm”, au spus mai multi oameni care locuiesc în zona Cocosvar. Cu lopata în nãmeti au fost gãsiti de duminicã si pânã luni, toti cei care  au avut masinile parcate în parcãri, ori lângã trotuar si cine a avut o lopatã a putut sã îsi facã loc spre stradã.
Diana Mitrache