Demersuri pentru protectia disponibilizatilor

În luna decembrie ies din sistemul minier al Vãii Jiului ultimii angajati care mai pot beneficia de venitul de completare.  Sunt oamenii care beneficiazã, asa cum au cerut sindicatele în Contractul Colectiv de Muncã de  Ordonanta 36. Cei care pleacã de anul viitor, însã, sunt acum în vizorul celor  de la minister si al sindicatelor.
Potrivit lui Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, la Ministerul Energiei, gratie secretarului de stat Doru Visan, a fost elaborat un proiect de avizare în ideea prelungirii Ordonantei 36. Dacã acest lucru nu va fi posibil, sindicalistii spun cã vor face alte demersuri, asa încât protectia socialã sã fie valabilã în continuare, urmând sã elaboreze un nou act normativ, în acest sens.
Venitul de completare a fost acordat ani la rând minerilor si energeticienilor care au intrat în  program de concediere colectivã. Pe lângã plãtile compensatorii date de companie si ajutorul social, salariatii au mai beneficiat, timp de doi ani, de venit de completare.  Venitul lunar de completare este egal cu  diferenta dintre câstigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere,  stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncã, dar nu mai mult decât câstigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat  concedierea. Acesta se acordã pe o perioadã între 12 si 24 de luni, în functie de vechimea în muncã a celui concediat.
Diana Mitrache

9 comentarii la „Demersuri pentru protectia disponibilizatilor

 • 17 decembrie 2018 la 19:43
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 17 decembrie 2018 la 20:17
  Permalink

  Doamne Ajuta sa se faca investitii la Minele Livezeni si Vulcan !

 • 17 decembrie 2018 la 21:53
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la EM Livezeni si EM Vulcan atunci huila din valea jiului ar deveni rentabila .

 • 18 decembrie 2018 la 05:09
  Permalink

  Mos Craciun, te rugam fii mai bun si adu-ne investitii la EM Livezeni si EM Vulcan, un Director General care sa castige Eurovisionul (nu doar lautar cu taragotul) si un tratament pentru nebunul care urla dupa investitii….

 • Pingback:Demersuri pentru protectia disponibilizatilor | Realitatea Petrileana

 • 18 decembrie 2018 la 09:40
  Permalink

  Toata valea jiului doreste mentinerea mineritului (Mina Livezeni si Mina Vulcan) si Termocentrala Paroseni cu modernizarea retelei de Termoficare in toata valea jiului dar si dezvoltarea turismului in valea jiului numai un ca Valter critica tot ce se vrea sa se faca in valea jiului (critica prin comentari sub mai multe nume si persoane pubice) , el scrie comentari critice sub mai multe nume sa creada cititori ca sunt mai multi .

 • 18 decembrie 2018 la 15:55
  Permalink

  intreaba-i pe cei de la redactie daca comentariile vin de la acelasi ID….aceeasi adresa …ca sa iti dai seama cat esti de prost…..si studiaza in dictionar ce inseamna „‘a critica „….si …’a fi realist „…..oricum nu pricepi nimic…..calatoreste prin alte zone …si poate iti vei da seama te afli cu Valea Jiului

 • 18 decembrie 2018 la 20:13
  Permalink

  Valter , esti un prost !

 • 19 decembrie 2018 la 16:50
  Permalink

  asta a fost buna de tot…

Comentariile sunt închise.