Un angajat de la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului, sucursala a CNH – SA Petrosani a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta Petrosani dupa ce s-a electrocutat la 380 V. Incidentul a avut loc miercuri in jurul orei 7: 40 in atelierul de reparatii de la Formatia Funicular din cadrul Sectorului Mecano-Energetic Coroesti. In fapt, victima, Ady Georgica Badoaica, in varsta de 39 de ani, in timp intervenea la  repararea echipamentului electric convertizor de sudura tip TCS 315, s-a accidentat prin electrocutare la tensiunea de 380 V. Acesta lucra ca si electrician si avea o vechime in munca de peste 20 de ani, dintre care 19 ani ca si electrician.

Imediat ceilalti colegi au intervenit rapid cu masuri de prim ajutor, iar un echipaj SMURD l-a transportat de urgenta la Spitalul Vulcan, ulterior la Spitalul de Urgenta Petrosani.

Pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea accidentului, la fata locului s-a deplasat o comisie de la Directia Tehnica a CNH-SA Petrosani, precum si o comisie din partea ITM Hunedoara, Serviciul SSM Petrosani.

Marius Mitrache