Într-un an de zile, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut peste 400 de salariati. Numãrul angajatilor a fluctuat.  O parte dintre cei care au pãrãsit sistemul au plecat prin pensionare, iar altii au plecat în baza concedierilor colective. O statisticã a Ministerului Energiei aratã cã numãrul salariatilor Complexului Energetic Hunedoara s-a diminuat, în decursul unui an de zile, cu 408 persoane. Astfel, în anul 2017 numãrul angajatilor de la CEH a fost de 4797, iar în anul 2018 numãrul mediu de salariati,  conform BVC, aprobat în AGA, este de 4389. Urmeazã însã o nouã rundã de concedieri colective la CEH, doar cã nu se stie numãrul exact al persoanelor pentru care vor înceta  raporturile de muncã.
Potrivit lui Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH, listele sunt deschise pânã în data de 19 noiembrie, dar numãrul celor care vor fi disponibilizati se va stabili în functie de alocatiile de la Ministerul Finantelor, dupã rectificarea  bugetarã din aceastã lunã.
”Se primesc cererile, dar numãrul depinde de câti bani va aloca Ministerul Finantelor, la rectificarea de luna aceasta”, a precizat presedintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean. 70 de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara se aflã deja  în preaviz. Guvernul a aprobat la finele lunii  trecute Hotãrârea privind alocarea unei sume din bugetul asigurãrilor  pentru somaj  pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiazã persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara.
Monika BACIU