Ministerul Energiei: “Societatea prezintã un risc major de deschidere a procedurii insolventei”

Oficialii Ministerului Energiei aratã cã societatea Complexul Energetic Hunedoara prezintã un risc major de deschidere a procedurii insolventei.  Din acest motiv mai multe programe de restructurare /reorganizare au fost amânate. Cei de la Ministerul Energiei asteaptã data de 29 noiembrie, atunci când la Curtea de Apel Alba Iulia se judecã dosarul insolventei CEH.
“La Complexul Energetic Hunedoara SA nu a fost declansatã procedura de recrutare si selectare a membrilor consiliului de administrare conform OUG nr. 109/2011, cu  modificãrile si completãrile ulterioare, deoarece societatea prezintã un risc major de deschidere a procedurii insolventie (în dosarul nr. 5277/97/2016 de la Curtea de Apel Alba Iulia în care pânã în prezent au fost termene în 20.06.2018, 18.09.2018 18.10.2018 urmãtorul termen fiind stabilit în 29.11.2018)”, aratã oficialii Ministerului Energiei.  La termenul precedent, Sindicatul Muntele a depus cerere de interventie.
”În primul rând, conditiile de atunci nu mai sunt  identice cu cele de acum. Dacã atunci aveam activitatea opritã la Lonea, din cauza lipsei de materiale, aveam drepturi din salarii neîncasate, aveam prima de Crãciun neacordatã, tichetele de masã  neîncasate, astãzi nu putem vorbi de aceeasi situatie. Astãzi suntem cu drepturile la zi. Vreau sã vã dau si un exemplu: problema alimentãrii cu gaz pe o datorie a Transgazului. În momentul în care s-au asezat la discutii cu conducerea Complexului si am stabilit un grafic de esalonare, astãzi nu avem probleme cu gazul.  La fel pot fi rezolvate toate problemele”, spunea la acel mometn Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Urmãtorul termen de judecatã în dosarul insolventei CEH  a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie.
Monika BACIU

7 comentarii la „Ministerul Energiei: “Societatea prezintã un risc major de deschidere a procedurii insolventei”

 • 14 noiembrie 2018 la 19:40
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci Complexul Energetic Hunedoara ar deveni rentabil . Huila din valea jiului este un carbune superior nu ca lignitul din Gorj care este inferior .

 • 14 noiembrie 2018 la 20:06
  Permalink

  dar de ce sa nu se faca investiti la lonea si lupeni …..sa se faca investiti la mina lonea si lupeni si sa vedeti voi profit ce o s-a aiba ceh

 • 14 noiembrie 2018 la 20:57
  Permalink

  Situatia financiara ceva mai buna a CEH in prezent fata de anul anterior are doua motive:
  1. Cresterea pretului energiei electrice in piata cu aprox. 100 lei/MWh. Aceasta crestere este generata de cresterea pretului certificatelor de CO2, pe care CEH nu le plateste, spre deosebire de ceilalti producatori pe carbune (de ex. CEO). Practic CEH „infunda” CEO printr-o concurenta evident neloiala. De fapt statul roman care tolereaza aceasta situatie.
  2. Ajutorul de stat pentru inchiderea minelor Lonea si Lupeni.
  In fapt activitatea CEH nu s-a imbunatatit cu nimic, dimpotriva daca analizam productivitatea vedem clar ca s-a inrautatit. Nu s-a facut absolut nimic pentru reducerea costurilor, dimpotriva au crescut. Acest lucru se va vedea in situatia financiara a CEH pe anul 2018.
  Totul e o chestiune efemera, de conjunctura.

 • 15 noiembrie 2018 la 08:59
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a putea fi inchise definitiv atunci Complexul Energetic Hunedoara ar deveni nerentabil . Huila din valea jiului este un carbune superior greu de exploatat nu ca lignitul din Gorj care este inferior dar usor de exploatat … asta ca o revenire si o complectare la comentariul meu de mai sus !!!

 • 15 noiembrie 2018 la 13:14
  Permalink

  Sa se inchida Complexul Energetic Oltenia , carbune inferior lignit !

 • 17 noiembrie 2018 la 09:35
  Permalink

  votati cu incredere PSD

 • 17 noiembrie 2018 la 17:33
  Permalink

  Pute?i vota ?i cu pula mea oricum trebuia sa se închid? odat? tehnologia î?i spune cuvântul ?i doar? na?i vrea sa vede?i locomotive cu abur în ani astia

Comentariile sunt închise.