Nivelul de expertizã al cercetãtorilor de la INSEMEX Petrosani este recunoscut  pretutindeni în lume. În acest context, o delegatie a INCD-INSEMEX Petrosani formatã din Dr. ing. George Artur GÃMAN – Director General si Dr. ing. Daniel PUPÃZAN – Director Tehnic a participat la lucrãrile celei de-a III-a Întâlniri Nationale a Salvatorilor Minieri din Columbia. Cei doi reprezentanti ai INCD INSEMX au participat la eveniment în calitate de lectori pentru personalul de salvare minierã din Columbia, Agentia Nationalã pentru Minerit suportând integral inclusiv cheltuielile ocazionate de deplasarea si cazarea celor doi specialisti.
În cadrul manifestãrii, specialistii INSEMEX au prezentat douã teme care au trezit un interes deosebit în rândul participantilor, respectiv: ”Prevenirea, controlul si utilizarea metanului din minele grizutoase”, si ”Pregãtirea psihologicã a salvatorilor minieri”.
Pe parcursul vizitei în Columbia, specialistii INSEMEX au avut de asemenea si o întâlnire la sediul din Bogota al Agentiei Nationale pentru Minerit din Columbia, cu Presedintele si Vicepresedintele  agentiei, d-na Silvana Habib Daza si dl. Javier Garcia, prilej cu care au fost  purtate o serie de discutii privind problematica securitãtii miniere.
Monika BACIU