Pe lângã lucrãrile la infrastructurã derulate de administratia din Lupeni în cartierul Stefan, în cadrul proiectului amplu de reabilitare a strãzilor din zonã, societatea de distributie a apei Apa Serv are propriile investitii aici.
Astfel, potrivit directorul Apa Serv Valea Jiului SA, Cristian Ionicã, oamenii din cartierul Stefan urmeazã sã beneficieze de canalizare, pentru prima datã de când stau aici. Si, cel mai important, lucrãrile nu vor afecta lucrãrile efectuate la infrastructurã de municipalitate. În fapt, acest lucru este stipulat si în caietul de sarcini unde se prevede în mod expres cã terenul trebuie adus la starea initialã de constructor, a mai precizat sursa citatã.
”Pentru Cartierul Stefan din Lupeni am avut disutii cu Primãria, care nu poate sã opreascã lucrãrile de asfaltare, dar în momentul în care vom atribui licitatia, vom gãsi solutii ca, acolo unde sunt traversãri de drum sã punem, unde reusim, sã punem niste tevi de trecere, cum am mai fãcut si în alte zone. Oricum, dacã Primãria apucã sã asfalteze tot, constructorul va da terenul la forma initialã. Nu cred cã va fi afectatã toatã zona asfaltatã, doar în unele zone de intersectie. Vom sti exact când vom avea câstigãtorul licitatiei si vom mege împreunã cu Primãria Lupeni sã vedem ce lucrãri provizorii trebuie sã facem, ca si ei sã poatã sã îsi facã treaba. Oricum, în caietul de sarcini este prevãzut sã aducã terenul la forma initialã”,  a declarat Cristian Ionicã.
Pentru retelele din Lupeni suma alocatã este de 42,387 milioane de lei, atât pentru Lotul 1 Lupeni Vest, cât si pentru Lotul 2 Lupeni Est.
De asemenea, pentru statiunea Pasul Vîlcan, cei de la Apa Serv au în vedere alimentarea întregii zone prin captarea apei de la trei izvoare din munte, care ulterior va fi tratatã si va ajunge la robinetele cabanelor de aici.
”Vrem sã avem o lucrare comunã Consiliul Judetean Hunedoara – Consiliul Local Vulcan. Din dividendele pe anul trecut noi ne-am angajat sã facem toate studiile hidro necesare. În momentul de fatã toate studiile sunt demarate. Deja a fost fãcutã si vizita în teren. Undeva la începutul anului, când sunt toate aprobãrile luate si studiile fãcute se va putea vorbi despre începerea efectivã a lucrãrilor si acolo”, a  declarat Cristian Ionicã. Lucrarea presupune captarea a trei izvoare, aductiune de 5 kilometri, rezervor de înmagazinare, dar si instalatii de dezinfectie a apei.