Rectorul Universitãtii Petrosani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai este, începând de astãzi, cetãtean de onoare al municipiului.  Distinctia i-a fost  înmânatã de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, într-un cadru festiv, asa cum i se cuvine unui dascãl, si anume la deschiderea anului universitar. Prin decernarea acestei distinctii, Consiliul Local al municipiului îsi aratã recunostinta fatã de Radu Sorin Mihai, cel care si-a dedicat întreaga carierã formãrii unor specialisti.
„As vrea sã înmânez titlul de Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani, domnului rector Radu Sorin Mihai pentru întreaga sa activitate  profesionalã si promovarea imaginii municipiului Petrosani în tarã si în strãinãtate”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Parcursul studentesc si cel profesional al lui Radu Sorin Mihai nu a fost unul usor. Regimul de dinaintea Revolutiei a fost unul cu multe piedici.
„Onoarea de astãzi  este a Universitãtii din Petrosani, care timp de 70 de ani a reusit sã se facã vizibilã nu numai în tarã, ci si pe toate cele 5 continente ale lumii. Onoarea este a cadrelor didactice din Universitate si a studentilor. Absolventii universitãtii noastre nu sunt cu nimic mai prejos decât absolventii universitãtilor din tarã sau din lume. Poate faptul cã 40 de ani din viatã sunt legati de Universitatea din Petrosani au concurat la aceastã onoare, între care 5 de student, doi de cadru didactic asociat si 33 de cadru didactic titular. Am avut sansa, nu fãrã greutãti, sã ating aceste culmi profesionale, desi într-o tinerete poate mai aparte decât a altora, rãmânând la doi ani împreunã cu fratele meu crescuti doar de mamã, tatãl fiind condamnat politic, având probleme din cauza acestui lucru, mai târziu când a trebuit sã fiu fãcut membru de  partid. În 1988 când a  trebuit sã îmi depun dosarul pentru admiterea la doctorat împreunã cu alti 19 colegi am fost respinsi de partidul de la acea vreme, eu si cu o colegã am fost trecuti un semestru ca fiind asistenti cercetare. Datoritã dascãlilor din scoala  generalã si pânã la universitate am biruit toate aceste dificultãti si iatã cã am reusit sã ajung unde sunt astãzi”, a spus Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.  Nãscut în data de 6.11.1958 în municipiul Petrosani, prof. univ. dr.  ing. Radu Sorin este din 2016 Rectorul Universtãtii din Petosani. Radu Sorin a abslovit, în anul 1983,  Institutul de Mine din Petrosani, unde obtine diploma de inginer. În perioada 1990 – 1991 face stagiul doctoral la Paris, la Scoala Nationalã Superioarã de Mine, iar între anii 1996 – 1997 obtine diploma de Master, în Nancy – Franta. În anul 1998 obtine diploma de Doctor în stiinte tehnice la Universitatea din Petrosani. De-a lungul vremii,  rectorului Universitãtii din Petrosani, i-au fost decernate numeroase titluri, a fost autor si coautor a numeroase cãrti, dar si lucrãri stiintifice publicate în diverse reviste de specialitate. De asemenea, este membru al unor  prestigioase institutii din tarã si din strãinãtate.
Monika BACIU