Un bazin de înot didactic va fi construit la Petrila. Finantarea este asiguratã, însã, la licitatii, pânã acum, nu s-a prezentat nimeni, asa încât dupã prima strigare, proiectul a rãmas în aer.  Totusi, primarul din acest oras spune cã sunt mari sanse ca în 2019 sã inaugureze bazinul.
„Am vãzut la CNI (n.r. Compania Nationalã de Investitii), cã firma câstigãtoare este în evaluare  financiarã, adicã, dacã a trecut de eligibilitate, firma este bonitatã. Urmeazã sã se facã evaluarea financiarã, dupã care se stabileste constructorul, trec termenele de  contestatii. Sper sã avem un constructor, ca anul viitor sã inaugurãm, pe vremea asta, bazinul de înot de la Petrila ”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Orasul Petrila ar putea beneficia de o investitie similarã cu cea de la Petrosani, în ceea ce priveste realizarea unui bazin de înot didactic, însã, constructorul care a executat aici lucrarea este în faliment,  dupã ce a fost implicat în procesul cu Gala Bute. Tocmai de aceea a fost nevoie de o nouã licitatie  din partea CNI, pentru ca firma ce va construi obiectivul din Cartierul 8 Martie sã fie eligibilã.
Diana Mitrache