Insolventa Complexului Energetic Hunedoara se va judeca în luna octombrie. Instanta a amânat.  Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Alba Iulia pentru termenul de astãzi nu a fost îndeplinitã procedura legalã. Astfel, noul termen de judecatã  pentru insolventa CEH a fost stabilit pentru data de 18 octombrie. Dosarul a fost repus pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins  solicitarea Sindicatului Noroc Bun care a depus o cerere de interventie. Potrivit procedurii, instanta are douã variante, fie admite intrarea în insolventã a CEH, fie o respinge.
În paralel, pe rolul Tribunalului Hunedoara a mai fost înregistrat, anul acesta, un dosar în care o firmã din Bucuresti cere deschiderea insolventei CEH. În tot acest timp, CEH adunã pierderile, iar datoriile cãtre creditori cresc galopant. Complexul Energetic Hunedoara a raportat pierderi, pe primele  sase luni ale acestui an, în valoare de 164.566.544 de lei. Potrivit raportãrii, la data de 30 iunie 2018, CEH înregistra creante comerciale în sumã de 14.174.703 lei, iar datoriile comerciale cãtre furnizori erau în sumã de  187.428.648 lei.
La capitolul “sumele care trebuie plãtite într-o perioadã de pânã la un an”, CEH are datorii de 1.382.379.323 lei, în timp ce sumele care  trebuie plãtite într-o perioadã mai mare de un an” se ridicã la  valoarea de 225.046.808 lei.
Monika BACIU