Halucinant: CFR rãspunde unui petitionar în felul în care ne-a obisnuit si cu mersul trenurilor. Mai exact, a trimis o scrisoare în care mentioneazã cã situatia haltei din Lunca Jiu va fi remediatã în luna IULIE. Atâta doar cã rãspunsul a ajuns în AUGUST. Si nici pomenealã de vreo investitie!
În fapt, unul dintre  consilierii locali de la Petrosani a fãcut zeci de demersuri si a obtinut câstig de cauzã si în instantã, cerând CFR Timisoara sã reabiliteze statia CFR din Petrosani, dar si pasajul de la nivel cu calea  feratã ce duce spre Colonia Petrosani, ori halta din Lunca Jiului. Si pentru a-i rãspunde omului, CFR are o atitudine uluitoare. Într-un act oficial, responsabilii CFR spun cã totul este sub control, explicã ce s-a investit si unde, dar precizeazã cã în luna iulie totul va fi în regulã. Rãspunsul, însã, a ajuns la finele lunii august. Nu si reparatiile! „Pânã la sfârsitul acestui an, SRCF Timisoara va executa cu personal  propriu lucrãrile de înlocuire a dalelor urmând ca celelalte lucrãri sã fie realizate pânã la sfârsitul anului”, se aratã în actul oficial.
Viorel Pascu s-a arãtat absolut uluit de acest rãspuns si asta în conditiile în care a salutat, imediat ce au început, lucrãrile din statia CFR Petrosani, care, datoritã  presiunilor sale a ajuns la un stadiu cât de cât acceptabil. „Rãspunsul este halucinant si sfidãtor pentru locuitorii Vãii Jiului. Directorul Serviciului Medical din cadrul Ministerului Transporturilor, mã informeazã cu rãspunsul Companiei Nationale de Cãi Ferate „CFR S.A.”, care este datat din 11.07.2018, prin adresa Serviciului Medical, din 21.08.2018.

Ce scrie în adresã? Sunt informat de firma care executã lucrãrile în Gara Petrosani, dar nici o vorbã despre fila de CEC care a întârziat 5 luni, motiv pentru care lucrãrile nu se vor termina anul acesta. Ne mai spune cã, existã o toaletã ecologicã (fapt interzis de lege în institutiile de functionare publicã) care este curãtatã zilnic. Este stiut de toatã lumea din Gara Petrosani, de la impiegat la cãlãtor, necesitãtile se fac dupã vagoane sau la vechiul depozit al gãrii, unde te poti îmbolnãvi, doar privind. Despre trecerea la nivel a cãii ferate din str. Timisoarei, (o trecere foarte tranzitatã auto, care face si accesul Vãii Jiului cãtre Gara Petrosani), mi se spune cã pânã la sfârsitul lunii iulie se vor schimba dalele uzate, iar pânã la sfârsitul anului 2018, se va realiza programul promis Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care trebuia sã înceapã în lunã martie. Au trecut aproape  30 de ani de la Revolutie si  suntem prea mici, noi cei din Valea Jiului, însã, dupã patru ani, m-am întãrit si mai mult, iar în urmãtoarea perioadã  voi cãuta, prin toate mijloacele petitionare, sã conving Ministrul Transporturilor, sã trimitã Corpul de Control la tot ce tine de Compania Nationalã de Cãi Ferate „CFR S.A., în Valea Jiului”, a spus Viorel Pascu, consilier local la Petrosani.
Diana Mitrache