Minerii primesc, vineri, salarii mãrite

Conducerea Companiei Huilei din Petrosani a obtinut acceptul pentru majorarea salariilor minerilor. Asa se face cã, vineri, ortacii ar putea sã primeascã salariile majorate cu 10 %,asa cum s-a negociat la greva din martie.

Directorul general al Companiei Huilei din Petrosani spune cã si ultimul minister si-a dat acceptul si cã minerilor li se recunoaste un drept garantat de o hotãrâre judecãtoreascã. „Luni seara a fost semnatã rectificarea bugetarã pentru Compania Huilei, de cãtre domnul ministru Georgescu.

Urmãtorii pasi vor fi: intrarea în sedinta de guvern a deciziei si apoi publicarea ei în Monitorul Oficial. Eu sper sã aibã loc miercuri-joi,pentru a putea da salariile mãrite cu 10% vineri”, spune directorul general al CNH, Nicolae Drãgoi.

Minerii au primit pânã luna trecutã tichete valorice, însã,era necesarã o rectificare bugetarã pentru a putea sã ia bani în plus la salarii, asa cum li s-a promis dupã grevã. În acest sens exista si o hotãrâre judecãtoreascã, iar rectificarea va intra în vigoare, imediat ce va fi publicatã în Monitorul Oficial.

Si deputatul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeritã, a fãcut lobby pe lângã factorii de decizie pentru ca minerii din Valea Jiului sã-si primeascã salariile mãrite cu 10%.

Diana Mitrache

Advertisements