Cabane de vanatoare, hotel de lux, precum si un parc de agrement ar putea rasari în micutul oras minier aflat aproape de faliment. O delegatie de investitori straini se decide în aceasta saptamana daca sa investeasca în Aninoasa.

 

Investitorii din Austria, Olanda dar si alte state au fost în vizita de lucru în urma cu circa o saptamana în localitatea Aninoasa si au inspectat zonele care s-ar preta la un asa zis parc de agrement pentru turismul de vanatoare.

 

Strainii au inspectat toate zonele izolate ale localitatii si au ramas sa analizeze daca sa investeasca. Primarul localitatii, Nicolae Dunca asteapta nerabdator verdictul pentru ca investitia ar însemna o gura de oxigen pentru localitate dar si pentru bugetul local.

 

În plus, localnicii ar putea sa-si gaseasca un loc de munca în viitorul complex daca va deveni realitate. „Suntem în discutii si asteptam raspuns din partea investitorilor. Sunt interesati în primul rand de zona turistica a Aninoasei, ar fi interesati de un parc de vanatoare cu hotel, cazinou. Sunt din Austria, Germania si Olanda, iar dupa ce analizeaza ne dau un raspuns daca investesc sau nu. Ar fi bine pentru noi daca se hotarasc sa vina”, a declarat Dunca.

 

Localitatea Aninoasa este cea mai saraca din Valea Jiului, iar declinul economic al acesteia s-a produs dupa închiderea minei de carbune în 2006. Oamenii au ramas pe drumuri si nu exista alta alternativa pentru a-si gasi loc de munca pe raza orasului. Asa se face ca sute de familii traiesc de pe o zi pe alta, iar alternativa înseamna strainatatea, un loc de munca în orasele învecinate sau bruma de bani primita ca ajutor social.

 

Primaria din Aninoasa a ramas fara principalul contribuabil, adica fara 22 de miliarde de lei vechi anual dupa închiderea minei.

 

Maximilian Ganju